41χρονος έπεισε επενδυτές ότι ετοίμαζε ταινία για το Netflix και πήρε 14 εκατομμύρια δολάρια

41χρονος έπεισε επενδυτές ότι ετοίμαζε ταινία για το Netflix και πήρε 14 εκατομμύρια δολάρια

Μάλιστα ισχυρίστηκε πως θα συμμετείχαν και κάποια από τα πιο γνωστά ονόματα του Χόλιγουντ στη παραγωγή

Ένας άνδρας από την Καλιφόρνια είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για απάτη και κλοπή ταυτότητας καθώς κατάφερε να εξαπατήσει επενδυτές που του έδωσαν 14 εκατομμύρια δολάρια για μια...«ταινία».

Ο 41χρονος υποστήριζε πως η ταινία θα ήταν παραγωγής του Netflix και θα συμμετείχαν κάποια από τα πιο γνωστά ονόματα του Χόλιγουντ.

Ο Άνταμ Τζόινερ όπως αναφέρει το Fox News, πλαστογράφησε ψεύτικα πιστοποιητικά και υπογραφές για να πείσει εταιρίες στη Νότια Κορέα και στη Κίνα να επενδύσουν στην ταινία «Legends» η οποία περιγράφεται ως μια ταινία που μπερδεύει ιστορικά και θρυλικά πρόσωπα από τον 19ο αιώνα όπως οι Davy Crockett, Calamity Jane, Paul Bunyan, and John Henry».

Πρώτη του έδωσε λεφτά η κορεάτικη εταιρεία Korea Investment Global Contents Fund, που του έδωσε 8 εκατομμύρια δολάρια που μεταφέρθηκαν στην εταιρεία του τον Απρίλιο του 2016.

Ο Joiner πήρε από τις κινέζικες εταιρείες Star Century Pictures Co. και PGA Yungpark Capital Ltd. συνολικά 6 εκατομμύρια δολάρια.

Στα τέλη του 2016, ο Τζόινερ είπε στους επενδυτές πως τελικά είχε ακυρωθεί η συμφωνία με το Netflix και πως είχε κάνει μια νέα συμφωνία με την Amblin Partners. Τελικά και αυτή η συμφωνία ήταν ψεύτικη όπως αναφέρουν οι δικαστικές αρχές, ωστόσο οι επενδυτές την πάτησαν και του έδωσαν και τα υπόλοιπα 4 εκατομμύρια δολάρια στις αρχές του 2017.

Ο Τζόινερ μάλιστα εξασφάλισε και τη συμμετοχή του παραγωγού του Χόλιγουντ Ντον Μέρφι, στη παραγωγή της ταινίας.

Όπως αναφέρουν οι αρχές χρησιμοποίησε το όνομα του Μέρφι και άλλων γνωστών ονομάτων για να κρατήσει το ενδιαφέρον των επενδυτών και τους έδωσε μέχρι και πλαστογραφημένες τραπεζικές βεβαιώσεις για να τους δείχνει ότι μπορεί να τους αποπληρώσει.

Σύμφωνα μα τα στοιχεία των τραπεζών η εταιρεία του Τζόινερ, Dark Planet Pictures με τα 5 εκατομμύρια δολάρια από τα χρήματα των επενδυτών αγόρασε ένα σπίτι στο Μανχάταν, ενώ τα 4,3 εκατομμύρια ευρώ μεταφέρθηκαν σε άλλον λογαριασμό που μπορεί να συνδέεται με μια άλλη κινηματογραφική παραγωγή, όπως αναφέρει το FBI.