Μπολσονάρου: Ανάρμοστες και αδικαιολόγητες οι επιθέσεις Μακρόν

Μπολσονάρου: Ανάρμοστες και αδικαιολόγητες οι επιθέσεις Μακρόν

Καλοδεχούμενη η βοήθεια των G7 ανέφερε ο Βραζιλιάνος υπ. Περιβάλλοντος

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου απάντησε γρήγορα σήμερα στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, με τον οποίο οι ανταλλαγές είναι όλο και πιο έντονες σχετικά με τις πυρκαγιές στην Αμαζονία, κατηγορώντας τον για άλλη μια φορά ότι εμφορείται από «αποικιοκρατική νοοτροπία» με τις «ανάρμοστες» επιθέσεις του.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε πως ένας πρόεδρος, ο Μακρόν, εξαπολύει ανάρμοστες και αδικαιολόγητες επιθέσεις εναντίον της Αμαζονίας, ούτε ότι κρύβει τις προθέσεις του πίσω από την ιδέα μιας "συμμαχίας" των χωρών της G7 προκειμένου να "σώσουν" την Αμαζονία, σαν να ήταν αποικία», έγραψε ο Μπολσονάρου στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Άλλοι αρχηγοί κρατών έχουν δείξει αλληλεγγύη με τη Βραζιλία», συνεχίσει το ακροδεξιός πρόεδρος σε ένα άλλο τουίτ, «ο σεβασμός της κυριαρχίας οποιασδήποτε χώρας είναι το ελάχιστο που μπορεί κανείς να περιμένει σε έναν πολιτισμένο κόσμο».

Από την πλευρά του, ο Βραζιλιάνος υπουργός Περιβάλλοντος Ρικάρντο Σάλες δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Σάο Πάολο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως η οικονομική βοήθεια που ανακοίνωσαν οι χώρες της Ομάδας των Επτά (G7) προκειμένου να καταπολεμηθούν οι φωτιές στο τροπικό δάσος του Αμαζόνιου είναι καλοδεχούμενη.

Μιλώντας σε μια εκδήλωση με οικοδεσπότη τον βραζιλιάνικο όμιλο ακινήτων Secovi, ο Σάλες είπε πως «μια σειρά παράλογων και δημαγωγικών δημοσίων πολιτικών» προηγούμενων κυβερνήσεων φέρουν την ευθύνη για τις δασικές πυρκαγιές.