Αυστηρή προειδοποίηση Μακρόν σε Τζόνσον για το Brexit

Αυστηρή προειδοποίηση Μακρόν σε Τζόνσον για το Brexit

Η επιλογή της τύχης του Ηνωμένου Βασιλείου είναι δική σου ευθύνη, είπε στον Βρετανό πρωθυπουργό

«Το σενάριο του Brexit χωρίς συμφωνία δεν αποτελεί επιλογή της Ευρώπης, αλλά είναι χρέος μας να είμαστε έτοιμοι γι΄αυτό», τόνισε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, σήμερα στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο Γάλλος Πρόεδρος είπε στον Μπόρις Τζόνσον, ότι η επιλογή της τύχης του Ηνωμένου Βασιλείου είναι δική του ευθύνη, όπως και η ευθύνη για ένα Brexit χωρίς συμφωνία, αφού δήλωσε, ότι μία τέτοια εξέλιξη δεν ήταν η επιθυμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, το ευρωπαϊκό μπλοκ θα είναι έτοιμο γι΄αυτό το σενάριο, είπε.

Σχετικά με το backstop, ο Εμμανουέλ Μακρόν δήλωσε, ότι δεν αποτελεί απλώς έναν τεχνικό μηχανισμό, αλλά τον εγγυητή της σταθερότητας στην Ιρλανδία και την Βόρεια Ιρλανδία. «Τον προσεχή μήνα δεν θα βρούμε μία νέα συμφωνία αποχώρησης», προειδοποίησε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, ενώ σε ερώτηση σχετικά με το αν εντός των επομένων 30 ημερών μπορεί να βρεθεί μία εναλλακτική για το backstop απάντησε, ότι «το backstop έγινε αντικείμενο διαπραγμάτευσης με βάση τα γεωπολιτικά δεδομένα και την ακεραιότητα της ενιαίας αγοράς.

Παρακαλούμε περιμένετε ...