Κατέσφαξαν 23 φάλαινες-πιλότους μπροστά σε εκατοντάδες τουρίστες

Κατέσφαξαν 23 φάλαινες-πιλότους μπροστά σε εκατοντάδες τουρίστες

Περιβαλλοντική οργάνωση καταγγέλλει τη συνεχιση του βάρβαρου εθίμου στις Νήσους Φερόε

Τη σφαγή 23 φαλαινών-πιλότων από ψαράδες στις Νήσους Φερόε στην Σκανδιναβία, η οποία έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια εκατοντάδων τουριστών, ανάμεσά τους και πολλά μικρά παιδιά, κατέγραψε ο φακός της περιβαλλοντικής οργάνωσης Sea Shepherd, η οποία καταγγέλλει το βάρβαρο κυνήγι, γνωστό στους ντόπιους ως «grind».

Κάθε χρόνο οι ψαράδες των Νήσων Φερόε σφαφιάζουν εκατοντάδες φάλαινες, με τις οποίες τρέφονται οι κάτοικοι κατά την διάρκεια του χειμώνα. Παρά τις εκκλήσεις να λάβει τέλος αυτό το βάρβαρο κυνήγι, οι αρχές των Νήσων Φερόε επιμένουν, ότι το κυνήγι είναι νόμιμο και ότι τηρούνται οι κανονισμοί.

Τον Σεπτέμβριο του 2018 η Sea Shepherd προσέφερε στις αρχές του νησιωτικού συμπλέγματος 1 εκατομμύριο ευρώ, προκειμένου να σταματήσει το κυνήγι φαλαινών για τα επόμενα 10 χρόνια. Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση, αυτό ήταν το 10ο κυνήγι φαλαινών στα νησιά φέτος, με 536 φάλαινες-πιλότους να έχουν σφαγιαστεί.

Μάλιστα, κατά το τελευταίο κυνήγι, οι τουρίστες που βρισκόταν στις ακτές, έβγαζαν φωτογραφίες από τη σφαγή, η οποία γινόταν μπροστά στα μάτια ανήλικων παιδιών, κάτι που επέκρινε έντονα εκπρόσωπος της Sea Shepherd, επισημαίνοντας τις κοινωνικές πτυχές του βάρβαρου κυβηγιού και του τι μπορεί να σημείναι αυτό για την ψυχοσύνθεση των παιδιών που το παρακολούθησαν.

https://www.youtube.com/watch?v=RRyO0UaVlZk