Υπόθεση Αγίας Νάπας: Κρατείται η 19χρονη Βρετανίδα μέχρι τη δίκη της

Υπόθεση Αγίας Νάπας: Κρατείται η 19χρονη Βρετανίδα μέχρι τη δίκη της

Με την κατηγορία της δημόσιας βλάβης λόγω ψευδούς κατάθεσης

Η 19χρονη Βρετανίδα που κατηγορείται για δημόσια βλάβη λόγω ψευδούς κατάθεσης, για την υπόθεση του φερόμενου ομαδικού βιασμού της στην Αγία Νάπα, βρέθηκε εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το sigmalive.com, ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της 19χρονης δεν έφερε ένσταση στο αίτημα κράτησής αλλά εισηγήθηκε όπως παρασχεθούν μερικές ημέρες για να απαντήσει στο κατηγορητήριο. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, για άγνωστους λόγους δεν έχει κοινοποιηθεί το σύνολο του μαρτυρικού υλικού, ενώ απουσίαζαν όλες οι μαρτυρικές υποθέσεις. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, δεν έχει κοινοποιηθεί άλλα τεκμήρια, όπως τα οπτικοακουστικά υλικά.

Παράλληλα, ο δεύτερος συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε στο δικαστήριο ότι δεν είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη 19χρονη.

Όταν πήρε τον λόγο ο δικαστής ανέφερε ότι η 19χρονη αντιμετωπίζει κατηγορία δημόσιας βλάβης και η σοβαρότητα του αδικήματος καθίσταται πρόδηλη. «Παρατηρώ ότι συγκριτικά με άλλα αδικήματα το συγκεκριμένο δεν είναι το πιο σοβαρό όσον αφορά στα στοιχεία που το συνθέτουν ή με την προβλεπόμενη ποινή. Το υπό αναφορά αδίκημα βρίσκεται στο χαμηλότερο σκαλί της κλίμακας του είδους του. Εντούτοις, υπάρχει και άλλη πτυχή στο ζήτημα λόγω της σφοδρότητας που παρήγαγε η καταγγελία της. Η σύλληψη και η κράτηση των εν λόγω ατόμων για σημαντικό χρονικό διάστημα τους υπέβαλαν σε σοβαρή διαδικασία για την κοινωνική και προσωπική τους ζωή. Πρόκειται για περίπτωση που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία».

Στο δικαστήριο ακούστηκε ότι η Βρετανίδα βρίσκεται στην Κύπρο από τις 10 του Ιούλη.

Το δικαστήριο αποφάσισε όπως παραπεμφθεί σε δίκη η 19χρονη Βρετανίδα, ενώ στις 7 Αυγούστου αναμένεται να απαντήσει στις κατηγορίες. Μέχρι τη δίκη της θα παραμείνει υπό κράτηση.