Μητροπολίτης Μόρφου: Οι ομοφυλόφιλοι αναδίδουν μια μπόχα

Μητροπολίτης Μόρφου: Οι ομοφυλόφιλοι αναδίδουν μια μπόχα

Νέο απόσπασμα από την τοποθέτηση του Κύπριου ιερωμένου προκαλεί αντιδράσεις

Ένα νέο απόσπασμα από την επίμαχη δημόσια τοποθέτηση του Μητροπολίτη Μόρφου, Νεόφυτου, για τους ομοφυλόφιλους κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, προκαλώντας εκ νέου αρνητικά σχόλια στους χρήστες του διαδικτύου.

Στην τοποθέτησή του ο Κύπριος Μητροπολίτης ισχυρίζεται, ότι οι ομοφυλόφιλοι... «βρομούν» και «αναδίδουν μία μπόχα», ενώ πρόσθεσε, πως η ομοφυλοφιλία μεταξύ ανδρών, καθώς μόνο σε αυτήν αναφέρεται, έχει συγκεκριμένη μυρωδιά. Υποστήριξε δε, πως με προσευχή και μετάνοια «αυτή η μπόχα μπορεί να γίνει ευωδία» και να «θεραπευτούν».

https://www.facebook.com/acceptCyprus/videos/1958933964208144/?v=1958933964208144

Προ ολίγων ημερών σφοδρές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε προκαλέσει η τοποθέτηση του Μητροπολίτη Μόρφου, Νεόφυτου, για το πώς δημιουργούνται οι ομοφυλόφιλοι. Συγκεκριμένα, επικαλούμενος τον γέροντα Πορφύριο, ο Κύπριος Μητροπολίτης ανέφερε, πως οι άνθρωποι γεννιούνται ομοφυλόφιλοι, εάν έχει προηγηθεί παρά φύση συνουσία μεταξύ ενός ετεροφυλόφιλου ζευγαριού και μόνο εάν η διαδικασία αυτή αρέσει στη γυναίκα, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα η επιθυμία αυτή να μεταφέρεται και στο έμβρυο.

Υποστήριξε μάλιστα, πως οι θέσεις αυτές είναι... επιστημονικά αποδεδειγμένες.