Έξι μέρες κράτηση στους επτά υπόπτους για τον ομαδικό βιασμό στην Κύπρο

Έξι μέρες κράτηση στους επτά υπόπτους για τον ομαδικό βιασμό στην Κύπρο

Η διαδικασία διεξήχθη σήμερα κεκλεισμένων των θυρών

Ενώπιον Δικαστηρίου οδηγήθηκαν το πρωί της Παρασκευής 7 ύποπτοι Ισραηλινοί για την καταγγελία του ομαδικού βιασμού Βρετανίδας, σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην Αγία Νάπα στην Κύπρο σύμφωνα με το sigmalive

Εναντίον των επτά υπόπτων, διατάχθηκε εξαήμερη κράτηση.  Χθες αργά το απόγευμα αφέθηκαν ελεύθεροι 5 νεαροί οι οποίοι διαφάνηκε από τις εξετάσεις dna αλλά και από τις ανακρίσεις, ότι δεν είχαν εμπλοκή. Η διαδικασία διεξήχθη σήμερα κεκλεισμένων των θυρών αφού εντός των 7 υπόπτων είναι και ανήλικος κάτω των 16 ετών.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό 3 από τους 7 θεωρούνται ως βασικοί ύποπτοι στην υπόθεση.

Δικηγόρος Ισραηλινών: «Η 19χρονη λέει ψέματα – Πού είναι οι 12 βιαστές;»

Τη θέση ότι η 19χρονη Βρετανίδα, λέει ψέματα, αναφορικά με την καταγγελία της για βιασμό από 12 νεαρούς από το Ισραήλ, εξέφρασε ο δικηγόρος τριών εξ αυτών.

Ο ίδιος, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της διαδικασίας ανανέωσης διατάγματος προσωποκράτησης των επτά πλέον υπόπτων, διερωτήθηκε πού είναι τα 12 άτομα τα οποία ισχυρίστηκε η 19χρονη, ότι ήρθαν σε σεξουαλική επαφή μαζί της παρά τη θέληση της.

Παράλληλα, εμφανίστηκε βέβαιος ότι όπως κατόρθωσε να αφεθούν ελεύθεροι προηγούμενοι πελάτες του, έτσι θα γίνει και στην επόμενη δικάσιμο.

Αναφορικά με το γεγονός ότι ενός εκ των υπόπτων, διασυνδέεται το DNA του με την υπόθεση, δήλωσε ότι θα πράξει αυτό πρέπει να πράξει, χωρίς να δημοσιοποιεί ποιες θα είναι οι ενέργειες του, για να μην βλάψει τον πελάτη του όπως είπε.

Την ίδια ώρα εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι όλοι οι πελάτες του θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Επιπρόσθετα, ισχυρίστηκε ότι εντόπισε σήμερα το πρωί πως η 19χρονη Βρετανίδα, εργάζεται στο εν λόγω ξενοδοχείο όπου κατήγγειλε ότι έγινε ο βιασμός και η «δουλειά» της ήταν να επιλέγει πελάτες με τους οποίες θα έπινε ποτό, καλώντας την Αστυνομία να το ερευνήσει.

Ο δικηγόρος των Ισραηλινών εξέφρασε επίσης την πλήρη εμπιστοσύνη του προς την κυπριακή Αστυνομία.

Ερωτηθείς για το εάν οι νεαροί θα καταταγούν στον στρατό, απάντησε "προς το παρόν όχι", προσθέτοντας ότι αυτό, αποτελεί μεγάλη ζημιά για τους ίδιους καθώς και για το Ισραήλ αφού είναι απαραίτητοι για το στράτευμα της χώρας.

Καταληκτικά, υπενθύμισε ότι χθες Πέμπτη (25/7) πέντε εκ των υπόπτων επέστρεψαν στον σπίτι τους κι ότι η καταγγελία της Βρετανίδας έκανε λόγο για 12 άτομα.

«Πού είναι τα 12 αγόρια; Γιατί είπε στην αρχή ότι την βίασαν 12 αγόρια; Τώρα ξέρουμε σίγουρα ότι λέει ψέματα», τόνισε.