Προκαλούν με κοινή ανακοίνωση τους τα τέσσερα κόμματα της Τουρκικής Βουλής

Προκαλούν με κοινή ανακοίνωση τους τα τέσσερα κόμματα της Τουρκικής Βουλής

Διακηρύσσουν πως ό,τι και να γίνει, η Τουρκία θα συνεχίσει τις δραστηριότητες της στην ανατολική Μεσόγειο

«Ό,τι απόφαση και να πάρει οποιοσδήποτε, η Τουρκία θα συνεχίσει δραστηριότητές της στη Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, επικαλούμενος κοινή ανακοίνωση και των τεσσάρων κομμάτων της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε ομιλία του στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση για την κοινή ανακοίνωση των τεσσάρων κοινοβουλευτικών κομμάτων για την Ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος Αντιπρόεδρος είπε, ότι με ισχυρό τρόπο ανακοίνωσαν σε όλο τον κόσμο, ότι η Εθνοσυνέλευση δεν θα επιτρέψει την παραβίαση των δικαιωμάτων της Τουρκίας ή των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο.

«Ό,τι απόφαση και να πάρει ο οποιοσδήποτε, όποια εμπόδια κι αν προσπαθήσει να βάλει ο οποιοσδήποτε, όπως ανακοινώθηκε σε αυτή τη δήλωση (σ.σ. των τεσσάρων κομμάτων της Εθνοσυνέλευσης), η Τουρκία θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο με την ίδια αποφασιστικότητα και δεν θα υποχωρήσει από τα δικαιώματά της που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο», ανέφερε ο κ. Οκτάι.

Πρόσθεσε δε, ότι «αυτή η δήλωση η οποία ανακοινώθηκε πριν από την "Εορτή της ειρήνης και δημοκρατίας της 20ης Ιουλίου" (επέτειος εισβολής) αποτελεί ισχυρή έκφραση, ότι δεν θα αφήσουμε ποτέ μόνους τους Τουρκοκύπριους».