Αμερικανικό αεροπλανοφόρο κατέρριψε ιρανικό drone

Αμερικανικό αεροπλανοφόρο κατέρριψε ιρανικό drone

«Δράσαμε αποφασιστικά και το καταστρέψαμε», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας σε μια εκδήλωση στον Λευκό Οίκο, δήλωσε ότι το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Boxer κατέρριψε σήμερα ένα ιρανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο Στενό του Χορμούζ, μετά αφότου το ιρανικό UAV προσέγγισε απειλητικά το αμερικανικό πλοίο πετώντας σε απόσταση μικρότερη από 1.000 γιάρδες από αυτό.

Το USS Boxer «έδρασε αποφασιστικά και το drone καταστράφηκε», δήλωσε ο Τραμπ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «το ιρανικό drone αγνόησε επανειλημμένα σήματα για να υποχωρήσει».

«Αυτή είναι η τελευταία από τις πολλές προκλητικές και εχθρικές πράξεις του Ιράν ενάντια σε πλοία που δραστηριοποιούνται σε διεθνή ύδατα. Οι ΗΠΑ διατηρούν το δικαίωμα να υπερασπιστούν το προσωπικό, τις εγκαταστάσεις και τα συμφέροντά μας», κατέληξε ο Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από άλλες χώρες να καταδικάσουν το Ιράν και να προστατέψουν τα δικά τους πλοία.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζόναθαν Χόφμαν σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι το USS Boxer έλαβε «αμυντική δράση» ενάντια σε ένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, μετά αφότου εισήλθε εντός εμβέλειας που το κατέστησε απειλητικό για το αμφίβιο πολεμικό πλοίο.

«Το πλοίο έλαβε αμυντική δράση ενάντια στο UAS για να εγγυηθεί την ασφάλεια του πλοίου και του πληρώματός του», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.