Κύπρος: Οκταήμερη κράτηση των 12 υπόπτων για το βιασμό της 19χρονης

Κύπρος: Οκταήμερη κράτηση των 12 υπόπτων για το βιασμό της 19χρονης

Οι κατηγορούμενοι ισραηλινής καταγωγής εμφανίστηκαν στο δικαστήριο Αμμοχώστου

Ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Αμμοχώστου οδηγήθηκαν σήμερα οι 12 ύποπτοι από το Ισραήλ, οι οποίοι κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό 19χρονης σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Αγίας Νάπας.

Όπως αναφέρει το sigmalive.com, το δικαστήριο διέταξε την οκταήμερη προσωποκράτηση όλων των υπόπτων ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δύο εκ των 12 υπόπτων έχουν παραδεχθεί συνουσία με την 19χρονη Βρετανίδα και ο ένας από αυτούς ανέφερε ότι όλα έγιναν με τη θέληση της 19χρονης. Παράλληλα αναμένονται τα αποτελέσματα εξετάσεων για να διαπιστωθεί κατά πόσο ήταν μεθυσμένος καθώς και αν υπάρχουν ίχνη από γενετικό του υλικό.

Όπως αναφέρουν πηγές στο sigmalive.com, κάποιοι κατά τον διερευνώμενο χρόνο, ήταν εντός του δωματίου ενώ κάποιοι άλλοι παρέμειναν έξω.

Ένας εκ των 12 υπόπτων δήλωσε σε ιατροδικαστή ότι υπέστη ξυλοδαρμό από άλλους τουρίστες μετά το περιστατικό, ενώ άλλο πρόσωπο κατήγγειλε ξυλοδαρμό του από την Αστυνομία. Πάντως οι εν λόγω ισχυρισμοί ανατράπηκαν και άλλαξαν στην πορεία, όταν ο ιατροδικαστής κατόπιν της εξέτασης δεν διαπίστωσε σημάδια ξυλοδαρμού.

Στο μεταξύ, στους δημοσιογράφους μίλησε ο σύμβουλος της ισραηλινής πρεσβείας στην Κύπρο, Yossef Wurmbrand, ο οποίος ανέφερε: «είμαστε σε επαφή με τις οικογένειες των υπόπτων και θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία μέχρι την ολοκλήρωση της υπόθεσης. Περιμένουμε να δούμε την έκβαση και θα είμαστε δίπλα τους. Έμαθα οτι κάποιοι από τους υπόπτους δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, όμως ακόμη δεν το επιβεβαίωσα».