Τουρκία: «Άδικη» η απόφαση της Ουάσιγκτον για τα F-35

Τουρκία: «Άδικη» η απόφαση της Ουάσιγκτον για τα F-35

«Καλούμε τις ΗΠΑ να διορθώσουν αυτό το λάθος που θα προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές στις στρατηγικές μας σχέσεις»

Έκκληση «να διορθώσουν το λάθος που θα προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές στις στρατηγικές σχέσεις των δύο χωρών» απευθύνει προς τις ΗΠΑ το τουρκικό ΥΠΕΞ, σε μία πρώτη αντίδραση στην απόφαση Τραμπ για αποκλεισμό της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35.

Σύμφωνα με το sigmalive, η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών κάνει λόγο για μονομερές βήμα από την πλευρά της Ουάσιγκτον. «Όπως δεν είναι δίκαιο η Τουρκία, η οποία είναι μία από τις χώρες συμπαραγωγής, να βγει εκτός προγράμματος, έτσι είναι αβάσιμος και ο ισχυρισμός ότι το σύστημα S-400 αποδυναμώνει τα F-35. Η μη απάντηση στην πρότασή μας για σύσταση ομάδας εργασίας, με τη συμμετοχή και του ΝΑΤΟ, είναι η πιο ξεκάθαρη απόδειξη ότι οι ΗΠΑ είναι προκατειλημμένες και δεν θα διαθέτουν τη βούληση για επίλυση του ζητήματος με καλή θέληση».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ καλεί τις ΗΠΑ να αποδείξουν τη σημασία που δίνουν στη φιλία της Τουρκίας, όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις, και ιδιαίτερα στον αγώνα που δίνει κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων ISIS, PKK/PYD/YPG και FETÖ (γκιουλενιστές), και να παραμείνουν στο πνεύμα της συνάντησης του Τούρκου προέδρου με τον Αμερικανό ομόλογό του στη σύνοδο των G20 στην Οσάκα. «Καλούμε τις ΗΠΑ να διορθώσουν αυτό το λάθος που θα προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές στις στρατηγικές μας σχέσεις», καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...