Συνεχίζει τον «πόλεμο» δηλώσεων ο Τραμπ κατά της Βρετανίας

Συνεχίζει τον «πόλεμο» δηλώσεων ο Τραμπ κατά της Βρετανίας

«Ο Βρετανός πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον είναι ένας πολύ ηλίθιος τύπος»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε σήμερα τον Βρετανό πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον «πολύ ηλίθιο τύπο», επαναλαμβάνοντας παράλληλα τις επιθέσεις του εναντίον της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι και υποστηρίζοντας πως οι διαπραγματεύσεις για το Brexit ήταν μια «καταστροφή».

Οι σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βρετανία περνούν από μια θύελλα μετά τη δημοσιοποίηση διπλωματικών τηλεγραφημάτων στα οποία ο διπλωμάτης Κιμ Νταρόκ επικρίνει έντονα την κυβέρνηση Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει τη Δευτέρα, πως οι ΗΠΑ «δεν θα έχουν πλέον καμιά επαφή» με τον πρεσβευτή, όμως η Τερέζα Μέι εξέφρασε γρήγορα την υποστήριξή της προς τον Βρετανό διπλωμάτη.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος επανέλαβε σήμερα το πρωί τις επιθέσεις του μέσω του Twitter: «Ο παλαβός πρεσβευτής τον οποίο πάσαρε το Ηνωμένο Βασίλειο στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι κάποιος που μας ενθουσιάζει, είναι ένας πολύ ηλίθιος τύπος».

Υπογραμμίζοντας πως δεν γνωρίζει τον Νταρόκ, ο Τραμπ προσθέτει πως άκουσε να λένε ότι ο πρεσβευτής είναι «ένας ανόητος αλαζόνας».

«Πείτε του πως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πλέον μακράν την καλύτερη οικονομία και τις καλύτερες ένοπλες δυνάμεις στον κόσμο και πως αμφότερες γίνονται μεγαλύτερες, καλύτερες και πιο ισχυρές... Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε», συνέχισε.

Ο Τραμπ αναφέρεται επίσης στη έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προτείνοντας να μιλήσει ο πρεσβευτής «με τη χώρα του και με την πρωθυπουργό Μέι σχετικά με τις αποτυχημένες διαπραγματεύσεις τους για το Brexit και να μην ενοχλείται από την κριτική μου για τον τρομερό τρόπο με τον οποίο αυτές έγιναν».

«Είπα στην Τερέζα Μέι πώς να πραγματοποιήσει αυτή τη συμφωνία, όμως εκείνη έπραξε με τον γελοίο τρόπο της - ανίκανη να τα καταφέρει. Μια καταστροφή!», προσθέτει ο Τραμπ.