Στιβ Τζομπς – Τιμ Κουκ: Η άγνωστη ιστορία πίσω από την συνεργασία τους

Στιβ Τζομπς – Τιμ Κουκ: Η άγνωστη ιστορία πίσω από την συνεργασία τους

«Δεν ήταν απλώς για το iMac ή το iPod ή ό,τι άλλο ακολούθησε»

Σε αποκαλύψεις προχώρησε ο Τιμ Κουκ σε πρόσφατη ομιλία στο Tulane University. Ανέφερε μια ιστορία και αποκάλυψε ο γενικός διευθυντής και είχε να κάνει με τον Στιβ Τζομπς. Πώς τον έπεισε δηλαδή ο γκουρού της τεχνολογίας να εγκαταλείψει την καλοπληρωμένη θέση του σε μια εταιρία που ανθούσε τότε για να ενταχθεί στο δυναμικό μιας εταιρίας που παράπαιε. Σήμερα βέβαια η Compaq είναι μακαρίτης και η Apple η μεγαλύτερη εταιρία του πλανήτη!

Ήταν το 1998 λοιπόν όταν ο Τζομπς προσέγγισε τον Κουκ για να τον πάρει δίπλα του. «Έφτιαχναν υπολογιστές», είπε ο Κουκ, «αλλά εκείνη τη στιγμή τουλάχιστον, οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονταν να τους αγοράσουν. Ο Στιβ είχε όμως ένα σχέδιο για να το αλλάξει αυτό και ήθελε να είμαι μέρος του».

Και συνέχισε: «Δεν ήταν απλώς για το iMac ή το iPod ή ό,τι άλλο ακολούθησε. Ήταν για τις αξίες που έφεραν αυτές τις εφευρέσεις στη ζωή: η ιδέα πως βάζοντας πανίσχυρα εργαλεία στα χέρια του καθημερινού ανθρώπου θα τον βοηθήσει να απελευθερώσει τη δημιουργικότητά του και θα πάει την ανθρωπότητα μπροστά. Ότι μπορούμε να φτιάξουμε πράγματα που θα μας βοηθήσουν να φανταστούμε έναν καλύτερο κόσμο. Και να τον κάνουμε μετά πραγματικότητα».

Αυτό έπεισε μεμιάς τον Τιμ Κουκ, όπως ανακαλεί, αυτή η δύναμη που θα απελευθερώσει τη δημιουργικότητα της ανθρωπότητας ήταν που τον έφερε στην Apple. Που τον έβγαλε από τη σίγουρη δουλειά του δηλαδή εισάγοντάς τον στο χάος. Ένα χάος που απέδωσε βέβαια και με το παραπάνω.

Παρακαλούμε περιμένετε ...