Η κίνηση τακτικής του serial killer της Κύπρου για την… υστεροφημία του

Η κίνηση τακτικής του serial killer της Κύπρου για την… υστεροφημία του

Γιατί ζήτησε να γίνει «πειραματόζωο» στα χέρια επιστημόνων

Για κίνηση τακτικής που προσομοιάζει στο γενικότερο προφίλ ενός κατά συρροή δολοφόνου, έκανε λόγο ο καθηγητής εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης μιλώντας στον τ/σ Sigma της Κύπρου για τον serial killer, η δράση του οποίου συγκλόνισε το νησί.

Ο κ. Πανούσης εξήγησε ουσιαστικά τη συλλογιστική πορεία του Μεταξά, για να συγγράψει με συγκεκριμένο τρόπο το χειρόγραφο, το οποίο διάβασε πριν από την επιβολή της ποινής του. Ο καθηγητής εξήγησε, ότι τέτοιοι άνθρωποι ισχυρίζονται, ότι «κυριεύονται» από σκοτεινές δυνάμεις. Σύμφωνα με τον καθηγητή, η λύτρωση των ατόμων αυτών έρχεται μέσα από τη σύλληψή τους από τις Αρχές και πλέον δεν μπορούν να διαπράξουν άλλα εγκλήματα. Η θεωρία του ακαταλόγιστου, όπως σημείωσε ο καθηγητής, εδώ δεν εφαρμόζεται.

Το «παράδειγμα» του Μεταξά εφαρμόζεται σε μια άλλη θεωρία, εκεί δηλαδή που ζητεί ο ίδιος την συμβολή της επιστημονικής κοινότητας, η οποία θα τον μελετήσει και θα τον κατατάξει στην ιστορία της εγκληματολογίας, της ψυχολογίας και των αστυνομικών χρονικών. Η συλλογιστική αυτή του Μεταξά, σημείωσε ο καθηγητής εγκληματολογίας, εντάσσεται μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της υστεροφημίας του, με την οποία φροντίζει να κρατά το όνομά του ανοικτό.