Ακάρ από την έδρα των «Μπορντό Μπερέ»: Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο

Ακάρ από την έδρα των «Μπορντό Μπερέ»: Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο

«Οι δράσεις στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο και τις γύρω περιοχές συνεχίζονται με αποφασιστικότητα»

Στην έδρα των «Μπορντό Μπερελί» των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της χώρας Χουλουσί Ακάρ. Από εκεί υπενθύμισε την πάγια θέση της χώρας του πως η Άγκυρα δεν θα αποδεχθεί τετελεσμένα γεγονότα στην Ανατολική Μεσόγειο που δεν θα συμπεριλαμβάνουν την Τουρκία ή δεν θα είναι αποδεκτά από αυτήν.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

«Ενώ ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας αυξάνει» ο Χουλουσί Ακάρ τόνισε πως οι δράσεις στο Αιγαίο την Ανατολική Μεσόγειο την Κύπρο και τις γύρω περιοχές συνεχίζονται με αποφασιστικότητα.

Πρόσθεσε δε συγκεκριμένα: «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα της χώρας μας και των αδερφών μας στην Τουρκική Δημοκρατία της Κύπρο, σύμφωνα με την διεθνή νομοθεσία.

Εμείς σεβόμαστε την διεθνή νομοθεσία και τις διμερείς σχέσεις. Θέλουμε ειρήνη και σταθερότητα, καλές γειτονικές σχέσεις να υπερισχύσουν παντού.

Από την άλλη πάντα λέμε πως ποτέ δεν θα επιτρέψουμε ένα τετελεσμένο γεγονός. Υποστηρίζουμε την λύση των προβλημάτων μας σύμφωνα με καλές γειτονικές σχέσεις και ειρηνικές μεθόδους. Εάν αυτό δεν γίνει κατανοητό, εάν η χώρα μας ή οι τουρκοκύπριοι δεχτούν επίθεση...θα συνεχίσουμε να λέμε πως δεν θα το επιτρέψουμε θα σταματήσουμε αυτά τα τετελεσμένα γεγονότα και χωρίς μια απόφαση ή λύση χωρίς την Τουρκία ή τους τουρκοκύπριους αδερφούς μας δεν θα ζήσουν».