Κόλπος του Ομάν: Η Σαουδική Αραβία συντάσσεται με τις ΗΠΑ που κατηγορούν το Ιράν

Κόλπος του Ομάν: Η Σαουδική Αραβία συντάσσεται με τις ΗΠΑ που κατηγορούν το Ιράν

«Δεν έχουμε κανέναν λόγο να διαφωνήσουμε με τον υπουργό Εξωτερικών»

Η Σαουδική Αραβία συμφωνεί με τις ΗΠΑ ότι το Ιράν βρισκόταν πίσω από τις φερόμενες επιθέσεις εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων στον Κόλπο του Ομάν, δήλωσε ο σαουδάραβας υφυπουργός Εξωτερικών Άντελ αλ Τζουμπέιρ.

«Δεν έχουμε κανέναν λόγο να διαφωνήσουμε με τον υπουργό Εξωτερικών» των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, δήλωσε ο Τζουμπέιρ στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN. «Το Ιράν έχει ιστορικό τέτοιων ενεργειών», πρόσθεσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η διπλωματία της Αιγύπτου καταδικάζει οποιαδήποτε ενέργεια υπονομεύει την ασφάλεια των θαλάσσιων οδών στην περιοχή του Κόλπου, αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το ΥΠΕΞ στο Κάιρο μετά τις δύο φερόμενες επιθέσεις εναντίον δεξαμενόπλοιων στον Κόλπο του Ομάν.

Η Αίγυπτος «παρακολουθεί με ανησυχία» τις ειδήσεις σχετικά με τις επιθέσεις αυτές, σημείωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, μερικές ώρες αφότου ο Μάικ Πομπέο, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, επέρριψε χωρίς περιστροφές την ευθύνη για τις φερόμενες επιθέσεις στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν.