Σε κρίσιμη κατάσταση ένα 5χρονο κοριτσάκι από έκρηξη φυσικού αερίου στη Ρώμη

Σε κρίσιμη κατάσταση ένα 5χρονο κοριτσάκι από έκρηξη φυσικού αερίου στη Ρώμη

Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν έπειτα από διαρροή

Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ τους ένα 5χρονο κοριτσάκι που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα, έπειτα από διαρροή αερίου, στο κέντρο μιας μικρής πόλης κοντά στη Ρώμη.

Το ατύχημα συνέβη στη Ρόκα ντι Πάπα, μια πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 25 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Ρώμης, κοντά στη θερινή κατοικία του Πάπα.

Η 5χρονη «βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση φέροντας σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και το κεφάλι» σημειώνει σε ένα δελτίο Τύπου το νοσοκομείο Παίδων Bambino Gesu όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο δήμαρχος της μικρής πόλης Εμανουέλε Κρεστίνι διακομίστηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα στο χέρι και το πρόσωπο, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Άλλα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από τις οικογένειές τους, ενώ έξι ενήλικες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, είπε ο περιφερειακός διευθυντής υγείας Αλέσιο Ντ’ Αμάτο.

Η έκρηξη σημειώθηκε εντός του δημαρχείου της μικρής πόλης, με αποτέλεσμα να καταστραφεί τμήμα της πρόσοψης και να προκληθεί φωτιά. Τα παιδιά που τραυματίστηκαν βρίσκονταν σε παιδικό σταθμό, δίπλα από το δημαρχείο.

Οι πυροσβέστες ανήρτησαν ένα βίντεο στο Twitter όπου διακρίνεται ο δρόμος έξω από το δημαρχείο, γεμάτος από διασκορπισμένα συντρίμμια.

Σε μια ανακοίνωση, η εταιρεία φυσικού αερίου Italgas επέρριψε την ευθύνη σε μια άλλη εταιρεία, που δεν κατονόμασε, η οποία ευθύνεται για την έκρηξη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι χωματουργικές εργασίες που γίνονταν έξω από το δημαρχείο κατέστρεψαν μέρος των υπόγειων αγωγών φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα να προκληθεί διαρροή.