Τσαβούσογλου: Δεν τηρούνται οι συμφωνίες για την τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης

Τσαβούσογλου: Δεν τηρούνται οι συμφωνίες για την τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης

«Οι Τουρκοκύπριοι ακόμη είναι εκτεθειμένοι στο απάνθρωπο εμπάργκο και τις πιέσεις»

«Οι Τουρκοκύπριοι είναι ακόμη εκτεθειμένοι στο απάνθρωπο εμπάργκο», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ για τη μουσουλμανική μειονότητα στη δυτική Θράκη υποστήριξε ότι δεν επωφελούνται από τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των σχετικών Συνθηκών σύμφωνα με το sigmalive.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι «οι Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι είναι μέλος παρατηρητής στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ), ακόμη είναι εκτεθειμένοι στο απάνθρωπο εμπάργκο και τις πιέσεις». «Η δυτική Θράκη και η τουρκική μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα ακόμη δεν επωφελούνται από τα δικαιώματα και τις ελευθερίες όπως καταγράφονται στα διμερή και πολυμερή έγγραφα. Οι μουσουλμανικές κοινότητες και μειονότητες στη δυτική Ευρώπη, τη βόρειο Αμερική και τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου εκτός των χωρών του ΟΙΔ είναι αντιμέτωπες με σοβαρές παραβιάσεις και νέες δυσκολίες», υποστήριξε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο, «και εκείνοι που αμαυρώνουν το έθνος μας διά των γεγονότων του 1915 και εκτοξεύουν συκοφαντίες για γενοκτονία στον Πόντο, έχουν τις ίδιες προθέσεις».