Δεν ψήφισε το κόμμα του στις ευρωεκλογές Βρετανός βουλευτής

Δεν ψήφισε το κόμμα του στις ευρωεκλογές Βρετανός βουλευτής

Το κόμμα των Εργατικών διέγραψε τον πρώην στενό συνεργάτη του Τόνι Μπλερ

Ο βουλευτής του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Τόνι Μπλερ, Άλαστερ Κάμπελ, απομακρύνθηκε από το κόμμα, επειδή ψήφισε τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες στις ευρωεκλογές, επιλογή που όπως είπε ο ίδιος, είχε στόχο να πιέσει προς την κατεύθυνση της διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit.

Ο ίδιος καταδίκασε την απόφαση του κόμματος, συγκρίνοντάς την με την προσέγγιση και τον τρόπο που έχει διαχειριστεί το κόμμα τις περιπτώσεις αντισημιτισμού. Σε μηνύματά του στο twitter δήλωσε, ότι σύμφωνα με την γνώμη δικηγόρων έχει δικαίωμα να εφεσιβάλει την απόφαση και ότι αυτό πρόκειται να κάνει.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Εργατικού Κόμματος, η υποστήριξη ενός άλλου πολιτικού κόμματος ή υποψηφίου, είναι ασύμβατη με την ιδιότητα του μέλους του κόμματος. Πάντως, η απομάκρυνσή του προκάλεσε αντιδράσεις βουλευτών των Εργατικών, που κατηγόρησαν την ηγεσία για δύο μέτρα και δύο σταθμά σε ό,τι αφορά την απομάκρυνση ενός παλαιού μέλους, αντίθετα με αντίστοιχες πρωτοβουλίες για την απομάκρυνση των αντισημιτών.

Στο μεταξύ, σήμερα η Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ξεκίνησε επίσημη έρευνα, για το κατά πόσο το Εργατικό Κόμμα επέδειξε παράνομη διάκριση εναντίον εβραίων. Το κόμμα ανακοίνωσε, ότι θα συνεργαστεί πλήρως και απέρριψε ισχυρισμούς για άδικη μεταχείριση καταγγελιών αντισημιτισμού στους κόλπους του.

Παρακαλούμε περιμένετε ...