Το κόμμα Brexit κερδίζει τις ευρωεκλογές στη Βρετανία

Το κόμμα Brexit κερδίζει τις ευρωεκλογές στη Βρετανία

Έρχεται πρώτο σε 13 περιοχές με καταμετρημένο το 40% των ψήφων

Το Κόμμα Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ κερδίζει τις ευρωεκλογές στη Βρετανία, επωφελούμενο από την οργή του εκλογικού σώματος στο Ηνωμένο Βασίλειο για την αποτυχία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να υλοποιήσει την απόφασή του για αποχώρηση από την ΕΕ, ;όπως δείχνουν τα πρώτα μερικά επίσημα αποτελέσματα σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Οι πληροφορίες που λαμβάνω είναι ότι το Κόμμα Brexit τα πηγαίνει πολύ καλά (...) φαίνεται ότι θα είναι μια μεγάλη νίκη για το Κόμμα Brexit», δήλωσε ο ίδιος ο Φάρατζ σε δημοσιογράφους.

Τα πρώτα αποτελέσματα τα οποία προέρχονται από το Λιντς δείχνουν ότι το Κόμμα Brexit λαμβάνει 29%, οι Εργατικοί 20%, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 18%, οι Πράσινοι 16% και οι Συντηρητικοί 7%. Το ποσοστό της συμμετοχής στο Λιντς ανήλθε σε 34%.

Το Εργατικό Κόμμα έχασε 13 ποσοστιαίες μονάδες από το ποσοστό που είχε λάβει στις ευρωεκλογές του 2014, ενώ το Συντηρητικό Κόμμα έχασε 12 μονάδες από το ποσοστό του 2014.

Την ίδια ώρα πρόβλεψη του BBC δείχνει νίκη του Κόμματος Brexit με ποσοστό 31,5% και ότι οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες καταλαμβάνουν την δεύτερη θέση. Οι Συντηρητικοί της Μέι θα λάβουν σύμφωνα με την ίδια πρόβλεψη του βρετανικού δικτύου που στηρίζεται στα πρώτα αποτελέσματα ποσοστό από 10 ως 12%, ενώ το 2014 είχαν λάβει 24%.

Νεότερες πληροφορίες ανέφεραν ότι το κόμμα του Brexit του Νάιτζελ Φαράτζ έρχεται πρώτο σε 13 περιοχές με καταμετρημένο το 40% των ψήφων σε πέντε από αυτές. Στην περιοχή Κρόιντον του νότιου Λονδίνου, πρώτο με πολύ μικρή διαφορά έρχεται το κόμμα των Εργατικών.