Σε απευθείας δίκη ο «Ορέστης» ακόμα και αν δεν βρεθούν οι δύο σοροί

Σε απευθείας δίκη ο «Ορέστης» ακόμα και αν δεν βρεθούν οι δύο σοροί

Την Τρίτη θα εκδοθεί το τελευταίο διάταγμα προσωποκράτησής του

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, αναμένεται να παραπεμφθεί ο 35χρονος καθ' ομολογίαν serial killer, Νίκου Μεταξά, ο επονομαζόμενος «Ορέστης», ακόμα και εαν δεν ανευρεθούν οι δυο σοροί που αναζητούνται, μετέδωσε σήμερα η ιστοσελίδα philenews.com.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η υπόθεση αναμένεται να καταχωρηθεί ενώπιον του δικαστηρίου μέχρι την επόμενη Τετάρτη, 29 Μαΐου, ωστόσο ο 35χρονος αναμένεται να οδηγηθεί και αύριο για την έκδοση του πέμπτου και εκτός απροόπτου τελευταίου διατάγματος προσωποκράτησής του, καθώς εκπνέει η προθεσμία του 4ου κατά σειρά διατάγματος.

Οι έρευνες της Αστυνομίας οδηγούνται προς ολοκλήρωση, ενώ οι ανακριτές έχουν ήδη συμπληρώσει μεγάλο μέρος του παζλ της πρωτοφανούς υπόθεσης που συγκλόνισε την Κύπρο. Το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία όπου οι ανακριτές της  υπόθεσης ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για τα μέχρι τώρα βήματα που έγιναν στην υπόθεση. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας, Νεόφυτος Σιάηλος, καθώς επίσης και ο επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας της υπόθεσης Ιωάννης Γιωρκάτζης και ένα τρίτο μέλος της ανακριτικής ομάδας.

Σε δηλώσεις του στο Philenews, ο κ. Σιάηλος ανέφερε πως κατά τη σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία έγινε ενημέρωση από πλευράς Αστυνομίας για τη μέχρι τώρα πορεία της υπόθεσης, ωστόσο αναμενεται άλλη μια συνάντηση μέχρι την καταχώρηση της υπόθεσης προκειμένου να δοθούν περισσότερες οδηγίες.  Όπως ανέφερε, η υπόθεση θα καταχωρηθεί ενώπιον Κακουργιοδικείου, με τη λήξη του πέμπτου διατάγματος προσωποκράτησης το οποίο αναμένεται να ζητηθεί την Τρίτη (21/5) από το Επαρχιακό Δικαστήριο.

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο προσανατολίζονται οι Αρχές στην καταχώρηση ενός και μόνο κατηγορητηρίου, το οποίο θα περιλαμβάνει όλα τα αδικήματα με τα οποία βαρύνεται ο 35χρονος, ο κ. Σιάηλος απάντησε πως αυτό εναπόκειται στη Γενική Εισαγγελία, τονίζοντας πως πρόκειται για επτά ξεχωριστές υποθέσεις φόνου.

Αναφορικά με την υπόθεση βιασμού, από πλευράς Αστυνομίας υπάρχουν ενδοιασμοί αν θα πρέπει να καταχωρηθεί ως ξεχωριστή υπόθεση, ωστόσο και αυτή θα τεθεί ξανά σε συζήτηση με τη Νομική Υπηρεσία πριν από την καταχώρηση ενώπιον δικαστηρίου.