Αυστρία: Έτομο να αποσύρει όλους τους υπουργούς του από την κυβέρνηση είναι το FPO

Αυστρία: Έτομο να αποσύρει όλους τους υπουργούς του από την κυβέρνηση είναι το FPO

Σε περίπτωση που αποπεμφθεί ο υπουργός Εσωτερικών Κικλ

Το Κόμμα των Ελευθέρων (FPO) της Αυστρίας ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι έτοιμο να αποσύρει όλους τους υπουργούς του από τον κυβερνητικό συνασπισμό, ο οποίος κατέρρευσε εξαιτίας του σκανδάλου στο οποίο εμπλέκεται ο επικεφαλής του Χάιντς- Κρίστιαν Στράχε, γεγονός που τον ανάγκασε να παραιτηθεί από τη θέση του αντικαγκελάριου.

«Ως υπουργοί θα παραδώσουμε τα χαρτοφυλάκιά μας, αν αποπεμφθεί από τη θέση του ο υπουργός Εσωτερικών Χέρμπερτ Κικλ», δήλωσε ο Νόρμπερτ Χόφερ υπουργός Μεταφορών και νέος μεταβατικός επικεφαλής πρόεδρος του ακροδεξιού FPO.

Ο συντηρητικός Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα στις 12:3ο (τοπική ώρα, 13:30 ώρα Ελλάδας) την αποπομπή του Κικλ, αφού το Σάββατο ανακοίνωσε τον τερματισμό του κυβερνητικού συνασπισμού με το FPO και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Τώρα ο Κουρτς επιθυμεί να αποπέμψει τον Κικλ από την υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα κυβερνά την Αυστρία ως τον Σεπτέμβριο, οπότε αναμένεται να διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές.

Όπως δήλωσε χθες Κυριακή το βράδυ στον κρατικό σταθμό ORF ο υπουργός Πολιτισμού και στενός συνεργάτης του Κουρτς Γκέρνοτ Μπλούμελ, ο Κικλ δεν μπορεί να επιβλέψει την έρευνα για το σκάνδαλο διαφοράς στο οποίο εμπλέκεται ένα μέλος του κόμματός του.