Απελευθερώθηκαν όλες οι γυναίκες-όμηροι στο Μπλανιάκ της Γαλλίας

Απελευθερώθηκαν όλες οι γυναίκες-όμηροι στο Μπλανιάκ της Γαλλίας

Ο δράστης είναι ένας 17χρονος και δεν έχει ακόμα παραδοθεί

Αίσιο τέλος είχε η ομηρία τεσσάρων γυναικών από έναν δεκαεπτάχρονο ένοπλο σε καπνοπωλείο στη νοτιοδυτική Γαλλία στην πόλη Blagnac, μία πόλη κοντά στο αεροδρόμιο της Τουλούζης, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ο δράστης εισέβαλε στο χώρο φορώντας κράνος και κρατώντας όπλο ενώ πυροβόλησε μάλιστα δύο φορές προς τους αστυνομικούς όταν επιχείρησαν να πλησιάσουν.  Οι Αρχές απέκλεισαν την περιοχή ενώ έσπευσαν και ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση αλλά για υπόθεση ληστείας. Μάλιστα ο ένοπλος φέρεται να ζήτησε διαπραγματευτή σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο France 3 TV.

Η Le Figaro και η Le Parisien ανέφεραν ότι ο ένοπλος διαθέτει και κάμερα Go-pro, παρόμοια με εκείνες που έχουν χρησιμοποιήσει κατά καιρούς άλλοι ένοπλοι για να βιντεοσκοπήσουν τις επιθέσεις τους.

Όλες οι όμηροι ήταν γυναίκες, υπάλληλοι και η ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

Δείτε το βίντεο από την επιχείρηση της αστυνομίας να αποκλείσει την περιοχή:

Όπως ανέφεραν τα γαλλικά μέσα, ο δράστης είχε συλληφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης των Κίτρινων Γιλέκων και δεν έχει παραδοθεί ακόμα στις αρχές.