«Oι σοροί των θυμάτων θα μεταφερθούν στην πατρίδα τους με έξοδα της Κυβέρνησης»

«Oι σοροί των θυμάτων θα μεταφερθούν στην πατρίδα τους με έξοδα της Κυβέρνησης»

Δήλωση του πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη

Με πρέσβεις και επιτίμους προξένους τρίτων χωρών, υπήκοοι των οποίων εργάζονται στην Κύπρο, θα έχει την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης με σκοπό να εξαγγείλει μέτρα για περαιτέρω προστασία τους, όπως ανέφερε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι θα δημιουργηθεί ειδικό τμήμα στο Γραφείο Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το οποίο θα εξετάζει όλα τα παράπονα που αφορούν τη διαβίωση ξένων εργαζομένων στην Κύπρο.

Την είδηση μετέδωσε η ιστοσελίδα politis.com.cy και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πρόκειται να δημιουργηθεί ένα ειδικό τμήμα στο Γραφείο της Επίτροπου Διοίκησης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο θα εξετάζει κάθε παράπονο στα θέματα που αφορούν τη διαβίωση των εργαζομένων τρίτων χωρών στην Κύπρο.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων αν η Πολιτεία οφείλει μια συγγνώμη στις οικογένειες των ατόμων που χάθηκαν από τη δράση του serial killer, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε: «χωρίς αμφιβολία. Και ήδη έχουμε πάρει μέτρα, έτσι ώστε – είναι κάτι θλιβερό – οι σοροί των θυμάτων να μεταφερθούν στην πατρίδα τους με έξοδα της Κυβέρνησης, ενώ έχει παρασχεθεί και ψυχολογική βοήθεια εκεί και όπου χρειαζόταν».