Ακυρώνει την περιοδεία του ο επικεφαλής του Πενταγώνου λόγω Βενεζουέλας

Ακυρώνει την περιοδεία του ο επικεφαλής του Πενταγώνου λόγω Βενεζουέλας

Η ανακοίνωση αυτή έγινε λίγη ώρα πριν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου

Ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Πάτρι Σάναχαν, ακύρωσε την προγραμματισμένη περιοδεία του στην Ευρώπη προκειμένου να παραμείνει στην Ουάσινγκτον και να συντονίσει καλύτερα το έργο της κυβέρνησης Τραμπ στη Βενεζουέλα αλλά και την ανάπτυξη στρατευμάτων στα σύνορα με το Μεξικό, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε λίγη ώρα πριν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, σήμερα το απόγευμα, στην οποία πρόκειται να συζητηθούν οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters πάντως, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Πενταγώνου τόνισε ότι οι ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν λάβει εντολή να προετοιμαστούν για στρατιωτική σύγκρουση στη Βενεζουέλα, όπως για παράδειγμα να αναδιατάξουν τις δυνάμεις τους.

Νωρίτερα, ο σύμβουλος του προέδρου Τραμπ για θέματα εθνικής ασφάλειας, Τζον Μπόλτον, έκανε γνωστό ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο πρόκειται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

Την Τρίτη ο Πομπέο κατηγόρησε τη Ρωσία ότι παρενέβη και έπεισε τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο να μην εγκαταλείψει τη χώρα του. Ο Μπόλτον, μιλώντας στα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και Fox News, δεν σχολίασε τι ακριβώς γνωρίζει η Ουάσινγκτον για την επέμβαση της Μόσχας, ξεκαθάρισε όμως ότι για τις ΗΠΑ δεν είναι καλοδεχούμενη.

«Αυτό είναι το δικό μας ημισφαίριο. Δεν θα έπρεπε να παρεμβαίνουν εδώ οι Ρώσοι. Είναι λάθος εκ μέρους τους. Δεν θα οδηγήσει στη βελτίωση των σχέσεων», τόνισε.