Απών ο Σαλβίνι από τον εορτασμό της απελευθέρωσης από τον φασισμό

Απών ο Σαλβίνι από τον εορτασμό της απελευθέρωσης από τον φασισμό

Πάνω από 50.000 Ιταλοί συμμετείχαν στην πορεία της Ρώμης

Η Ιταλία γιόρτασε σήμερα την εβδομηκοστή τέταρτη επέτειο της απελευθέρωσης από τον ναζισμό και τον φασισμό, αλλά ο Ματτέο Σαλβίνι δεν θέλησε να δώσει το παρών, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ που επικαλείται ρεπορτάζ της DW.

Στην πορεία της Ρώμης πήραν μέρος σημαντικά στελέχη των Πέντε Αστέρων, συμπεριλαμβανομένου και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο. Στο Μιλάνο η συμμετοχή ξεπέρασε τις πενήντα χιλιάδες ανθρώπους με την παρουσία και της ηγεσίας της κεντροαριστεράς. Δεν λείπουν, όμως, τα πολιτικά προβλήματα. Ο Ματτέο Σαλβίνι -όπως είχαν προβλέψει πολλοί- δεν θέλησε να  δώσει το παρών. O γραμματέας της Λέγκα προτίμησε να πάει στην Σικελία, σε πρωτοβουλία κατά της μαφίας και δηλώνει ότι «κατά την άποψή μου, αυτή είναι  η πραγματική απελευθέρωση», σημειώνει το ρεπορτάζ της DW.

«Φυσικά, δεν είναι τυχαίο. Ο υπουργός εσωτερικών, με την κίνηση του αυτή, ουσιαστικά  δεν αναγνωρίζει την αξία του αγώνα κατά του φασισμού. Πιστεύει, δηλαδή, ότι η σημερινή γιορτή, διχάζει τους Ιταλούς, αντί να τους ενώνει, όπως υπογραμμίζει και μερίδα του τύπου που πρόσκειται στο κόμμα του» γράφει ακόμα το ρεπορτάζ.