Αναστέλλονται οι έρευνες στην Κύπρο λόγω κινδύνου κατάρρευσης του φρεατίου

Αναστέλλονται οι έρευνες στην Κύπρο λόγω κινδύνου κατάρρευσης του φρεατίου

Αδύνατη ακόμα η ταυτοποίηση της σορού της δεύτερης γυναίκας

Την προσωρινή αναστολή των ερευνών στο μεταλλείο Μιτσερού, λόγω κινδύνου κατάρρευσης του φρεατίου, ανακοίνωσε σε δηλώσεις του, το βράδυ της Δευτέρας, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής, Μάρκος Τράγκολας, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα philenews.com.

Οι έρευνες που συνεχίζονται από το πρωί, τόσο στο Μιτσερό όσο και στο Ξυλιάτο, για να ρίξουν «φως» στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει όλη την Κύπρο με τα εγκλήματα του 35χρονου λοχαγού «serial killer».

Αύριο Τρίτη πρόκειται να μεταβούν στο σημείο ειδικοί ώστε να αξιολογήσουν την επικινδυνότητα του φρεατίου, καθώς έχει παρατηρηθεί πως κάποια μεταλλικά σημεία του έχουν κάμψη προς τα κάτω. Σε δηλώσεις του, που δημοσιεύει η ιστοσελίδα, ο Μάρκος Τράγκολας ανέφερε ότι δε θα επιχειρήσουν ξανά μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. «Διαπιστώθηκε μικρή κάμψη των δοκών προς τα κάτω. Για λόγους ασφαλείας δεν επιτρέπεται σε κανένα να επιχειρήσει. Με μηχανικούς τρόπους θα συνεχιστεί η έρευνα όταν δοθεί το πράσινο φως για εκεί και όπου υπάρχει ασφάλεια. Πρέπει να σταθεροποιηθούν τα αναβατόρια και μετά να συνεχίσουν οι έρευνες. Η κάμερα έφτασε μέχρι τον πάτο του φρεατίου στα 130 μέτρα. Θα συνεχιστούν οι έρευνες. Ακόμα και το Πάσχα θα το κάμουμε αν χρειαστεί. Για τα ευρήματα όταν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο, θα σας το ανακοινώσουμε» λέει ο Μάρκος Τράγκολας.

Την Τρίτη επίσης θα συνεχιστούν οι έρευνες στην λίμνη στον Ξυλιάτο, με τη χρήση ρομποτικής κάμερας, αφού υπάρχουν κάποια κρίσιμα σημεία που χρειάζονται περαιτέρω έρευνας, όπως ανάφερε.

Αδύνατη ακόμα η ταυτοποίηση της σορού της δεύτερης γυναίκας

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού, της δεύτερης γυναίκας που ανασύρθηκε από το φρεάτιο του θανάτου, χωρίς να διευκρινιστεί εάν πρόκειται για την εξαφανισθείσα Arian Palanas Lozan, και ως εκ τούτου λήφθησαν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις για να καταστεί δυνατή η ταυτοποίηση της σορού.

Παράλληλα, το απόγευμα της Δευτέρας, η Αστυνομία άρχισε να διερευνά τα τρία οχήματα του 35χρονου «Ορέστη».

Παρόντα στο μεταλλείο Μιτσερού ήταν από το πρωί μέλη της ΕΜΑΚ, ενώ στις έρευνες στη λίμνη του Ξυλιάτου συμμετείχαν σήμερα και μέλη των ΟΥΚ μαζί με τα μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας.

Ταυτόχρονα, εξειδικευμένοι δύτες με ειδικό εξοπλισμό και φουσκωτές βάρκες της ΕΜΑΚ, προσπάθησαν να βρουν το πτώμα της 6χρονης Sierra στο Ξυλιάτο, που, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του 35χρονου, βρίσκεται μέσα στη λίμνη. Ρομποτική κάμερα, επί λεμβών της ΕΜΑΚ, συνέλεξε πληροφορίες από τον βυθό της λίμνης, ενώ η πρώτη έρευνα δεν κατέδειξε οτιδήποτε.

Σύμφωνα με πηγές του philenews.com, πρακτικές δυσκολίες καθιστούν αδύνατο τον εντοπισμό σορού στη συγκεκριμένη λίμνη. Οι αντικειμενικές δυσκολίες στο έργο των δυτών είναι η σχεδόν μηδενική ορατότητα, αλλά και η μορφολογία του βυθού, καθώς παρατηρούνται απότομες κλίσεις.