Ομολογία-σοκ για τη διπλή δολοφονία και την 6χρονη αγνοούμενη στην Κύπρο

Ομολογία-σοκ για τη διπλή δολοφονία και την 6χρονη αγνοούμενη στην Κύπρο

Οι έρευνες συνεχίζονται για την ανεύρεση και άλλων πτωμάτων στο εγκαταλελειμμένο μεταλλείο

Ο 35χρονος στρατιωτικός της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο, ο οποίος κρατούνταν ως ύποπτος για τον θάνατο της 38χρονης που βρέθηκε σε φρεάτιο εγκαταλελειμμένου μεταλλείου στο Μιτσερό, ομολόγησε την δολοφονία της, όπω και ότι σκότωσε τόσο την 6χρονη κόρη της, όσο και την 28χρονη Arian Palanas Lozano από τις Φιλιππίνες, που βρέθηκε στο ίδιο φρεάτιο.

Όπως γράφει η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο 35χρονος ο οποίος συνελήφθη μετά την διαπίστωση από τις αρχές ότι επικοινωνούσε με την 38χρονη μέσω της ιστοσελίδας γνωριμιών Badoo, έχει παραδεχτεί ήδη από τις 19 Απριλίου την δολοφονία της Mary Rose Tiburcio και χθες ομολόγησε και την δολοφονία της 28χρονης.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος ποπ χρησιμοποιούσε στην ιστοσελίδα το nickname «Ορέστης», προέβη σε θεληματική κατάθεση στις 20 Απριλίου, αναφέροντας πως γνώρισε την Arian περί τα τέλη Ιουλίου. Όπως κατέθεσε, την μετέφερε στο σπίτι του και αφού έκαναν σεξ, την έπνιξε με tyre raps και αργότερα την πέταξε στο φρεάτιο στο Μιτσερό. Την γνώρισε, όπως κατέθεσε, μέσω της εφαρμογής Badoo. Η 28χρονη είχε εξαφανιστεί στις 21 Ιουλίου του 1918 στην Αγλαντζιά.

Πριν από το δικαστήριο, οι Αρχές μετάφεραν ξανά τον «Ορέστη» στη λίμνη στο Ξυλιάτο όπου τους υπέδειξε ξανά πού έριξε το πτώμα της μικρής Sierra. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία της 38χρονης γυναίκας από τις Φιλιππίνες και της 6χρονης κόρης της, Sierra, έδωσε μια ανατριχιαστική περιγραφή όσον αφορά στο πως απαλλάχτηκε από τη σορό της μικρής Sierra.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέδειξε στους Αστυνομικούς συγκεκριμένο σημείο στη λίμνη στο Ξυλιάτο, όπου έριξε το τυλιγμένο σε σεντόνι πτώμα, το οποίο έδεσε με πέτρες. Στη συνέχεια οι πέτρες υποχώρησαν, έτσι ξαναπήρε το πτώμα, στερέωσε καλύτερα τις πέτρες και το έριξε πίσω στο νερό.

Παράλληλα, μετά τον εντοπισμό χθες και πτώματος δεύτερης γυναίκας, στο Μιτσερό συνεχίζονται οι προσπάθειες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής για εντοπισμό και άλλων σορών στο φρεάτιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες οι κάμερες κατέδειξαν τουλάχιστον ένα όγκο που μοιάζει πολύ με πτώμα. Στο έργο των Αρχών συνδράμει σήμερα και ιδιωτική εταιρεία καταδύσεων.