Νέα στοιχεία στο θρίλερ με την 38χρονη που βρέθηκε νεκρή στην Κύπρο

Νέα στοιχεία στο θρίλερ με την 38χρονη που βρέθηκε νεκρή στην Κύπρο

Κρατείται ο 33χρονος συμβίος της - Βρέθηκε το διαβατήριο της 6χρονης κόρης τους αλλά όχι το παιδί

Την έκδοση εντάλματος προσωποκράτησης για 8 ημέρες του 33χρονου, που συνελήφθη σε σχέση με το πτώμα της 38χρονης Mary Rose Tiburcio, που ανασύρθηκε από το φρεάτιο στο Μιτσερό της Κύπρου, αποφάσισε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Όπως έχει γίνει γνωστό από χθες, οπότε προσήχθη, πρόκειται για άτομο Ρουμανικής καταγωγής, που κατοικεί στη Λάρνακα και ήταν συμβίος της γυναίκας από τις Φιλιππίνες. Ο 33χρονος ανακρίνεται σύμφωνα με το Δικαστήριο για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης, της απαγωγής με σκοπό τον άδικο περιορισμό και της απαγωγής με σκοπό την ανθρωποκτονία εκ προμελέτης, αδικήματα που διαπράχθηκαν σε Λάρνακα και Λευκωσία μεταξύ 5 Μαίου 2018 και 14 Απριλίου 2019.

Τα στοιχεία που «δείχνουν» τον 33χρονο

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα sigmalive.com, το σώμα της γυναίκας που βρέθηκε στο φρεάτιο εγκαταλειμμένου μεταλλείου, ήταν τυλιγμένο με μπλε λεπτό σχοινί. Ακριβώς ίδιο σχοινί βρέθηκε μετά από έρευνες της Αστυνομίας στο σπίτι του 33χρονου στη Λάρνακα. Ο ίδιος υποστήριξε ότι το βρήκε σε νεοανεγειρόμενη κατοικία.

Επίσης, λήφθηκαν φωτογραφίες από τα σκουλαρίκια που φορούσε η 38χρονη και στάλθηκαν αντίγραφα σε όλα τα ΤΑΕ ανά την Κύπρο. Κλήθηκε δε στο ΤΑΕ Λάρνακας η φίλη της άτυχης γυναίκας που είχε δηλώσει την εξαφάνισή της και της υποδείχθηκαν 12 διαφορετικές φωτογραφίες σκουλαρικιών, με την μάρτυρα να αναγνωρίζει ότι ανήκουν στη φίλη της.

Ακόμα ένα στοιχείο που ρίχνει φως στην υπόθεση, είναι ότι κατά τη διάρκεια της νεκροτομής, εντοπίστηκε στη σορό μία οδοντοστοιχία με δύο τεχνητά δόντια στην πάνω σιαγόνα, κάτι που επιβεβαιώνει, όσα ανέφερε και η φίλη της 38χρονης σε κατάθεσή της.

Επιπλεόν, κατά την έρευνα της Αστυνομίας στο σπίτι του υπόπτου, βρέθηκε το διαβατήριο της 6χρονης κόρης του θύματος, η οποία είναι και παιδί του 33χρονου. Ωστόσο, σε θρίλερ εξελίσσεται η τύχη του παιδιού, καθώς δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος του. Το δε διαβατήριο της 38χρονης βρέθηκε στο σπίτι όπου διέμενε με την φίλη της.

Η ασιατικής καταγωγής φίλη του θύματος κατέθεσε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ότι στις 5 Μαΐου 2018 η 38χρονη θα μετέβαινε στη Λευκωσία μαζί με την κόρη της, για να διανυκτερεύσουν σε κάποιο άτομο, με τον οποίο διατηρούσε δεσμό. Από εκείνη τη μέρα δεν επέστρεψε στο σπίτι, όπου έμενε με τη φίλη της, ούτε η 38χρονη, ούτε και η 6χρονη κόρη της.

Τι υποστήριξε ο ύποπτος

Ο 33χρονος υποστήριξε, ότι το 2015 η 38χρονη τον εγκατέλειψε μαζί με την ανήλικη κόρη τους. Τελευταία φορά που συνάντησε την κόρη του, ήταν τον Μάρτιο του 2017, είπε. Το ότι η γυναίκα όταν εξαφανίστηκε, δεν πήρε μαζί της κανένα προσωπικό αντικείμενο, καθώς και το ότι βρέθηκε το διαβατήριό της 6χρονης κόρης τους στο σπίτι του, διαψεύδει τον ισχυρισμό του ότι μητέρα και κόρη θα ταξίδευαν στο εξωτερικό.

Ο δικηγόρος του υπόπτου ζήτησε να συνεχιστούν οι έρευνες προς όλες τις κατευθύνσεις και δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του πελάτη του.

Συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα sigmalive.com, θα γίνουν νέες έρευνες για εντοπισμό των ρούχων του θύματος, καθώς εντοπίστηκε γυμνό, ενώ θα γίνουν εξετάσεις και μέσω της Interpol. Αναφέρθηκε ακόμη, ότι αναμένεται να γίνουν ακόμα έρευνες σε τρία οχήματα και δύο οικίες προς αναζήτηση τεκμηρίων, όπως ενδύματα και υποδήματα του θύματος.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες με τη χρήση υποβρύχιων καμερών εντός του φρεατίου που βρέθηκε η σορός της 38χρονης, οι οποίες θα βοηθήσουν στην αξιολόγηση για τον τρόπο που θα διενεργηθούν οι νέες εξετάσεις εντός του φρεατίου.