Ο Ερντογάν επιμένει σε ακύρωση των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ερντογάν επιμένει σε ακύρωση των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη

Ακόμα και πριν τον Ιούλιο μπορεί να παραλάβει τους S-400 η Τουρκία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι πρέπει να ακυρωθούν οι δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Κωνσταντινούπολη λόγω των παρατυπιών που σημειώθηκαν, γράφει η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Sabah.Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP, αξιωματική αντιπολίτευση) κέρδισε στις δημοτικές εκλογές στις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένης --με οριακή διαφορά-- της Κωνσταντινούπολης.

Η νίκη του υποψηφίου του CHP Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη φάνηκε να σηματοδοτεί το τέλος της κυριαρχίας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στον μεγαλύτερο μητροπολιτικό δήμο της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν υπήρξε και ο ίδιος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης.

Ο Ερντογάν δηλώνει ότι η παράδοση των S-400 από τη Ρωσία μπορεί να επισπευστεί

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η παράδοση συστοιχιών του συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ενδέχεται να επισπευστεί και να γίνει νωρίτερα από τον Ιούλιο, όπως προβλεπόταν μέχρι τώρα, σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Sabah.

Η συμφωνία που έκλεισε η Άγκυρα με τη Μόσχα για την αγορά του ρωσικού συστήματος έχει αναζωπυρώσει την ένταση στη σχέση της με τον Ουάσινγκτον.

Ο Ερντογάν έκανε τη δήλωση αυτή σε δημοσιογράφους οι οποίοι τον συνόδευαν στο αεροσκάφος με το οποίο επέστρεψε μετά την επίσημη επίσκεψή του στη Ρωσία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.