Τα μαύρα κουτιά του μοιραίου Boeing μίλησαν

Τα μαύρα κουτιά του μοιραίου Boeing μίλησαν

Απενεργοποίησαν το σύστημα αποτροπής απώλειας στήριξης αλλά δεν ανέκτησαν τον έλεγχο

Ένα νέο δημοσίευμα το οποίο επικαλείται πηγές, οι οποίες δεν κατονομάζονται κι έχουν ενημερωθεί για τα μέχρι στιγμής ευρήματα με βάση την εξέταση των λεγόμενων μαύρων κουτιών είδε το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα The Wall Street Journal αποκαλύπτει πως οι πιλότοι του Boeing 737 MAX 8 της Ethiopian Airlines ακολούθησαν αρχικά τις οδηγίες που περιέχονταν σε εγχειρίδιο για να ανακτήσουν τον έλεγχο του επιβατικού αεροσκάφους μέσων αποστάσεων όταν ενεργοποιείται ένα αυτόματο σύστημα αποτροπής απώλειας στήριξης, προχωρώντας στην απενεργοποίηση του, αλλά αυτό δεν είχε πρακτικό αποτέλεσμα, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η συντριβή του αεροσκάφους, τον περασμένο μήνα κοντά στην Αντίς Αμπέμπα, στο οποίο επέβαιναν 157 άνθρωποι, οδήγησε στην καθήλωση του συνόλου του στόλου των 737 MAX σε όλο τον κόσμο.

Η Μπόινγκ είχε διανείμει νέες οδηγίες προς τους πιλότους για την απενεργοποίηση του αυτόματου συστήματος αποτροπής απώλειας στήριξης μετά τη συντριβή αεροσκάφους του ίδιου τύπου περίπου πέντε μήνες νωρίτερα.