«Η συμφωνία της Μέι παραμένει η καλύτερη επιλογή για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ»

«Η συμφωνία της Μέι παραμένει η καλύτερη επιλογή για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ»

Όσα δήλωσε η υπουργός Οικονομικών, Λιζ Τρας

Ως την καλύτερη επιλογή για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά το γεγονός ότι καταψηφίστηκε τρεις φορές από το βρετανικό κοινοβούλιο, δήλωσε η Λις Τρας, για την συμφωνία της Τερέζα Μέι.

Την Παρασκευή κατά την τρίτη ψηφοφορία «μικρότερος αριθμός βουλευτών από αυτόν της προηγούμενης φοράς» απέρριψε τη συμφωνία της πρωθυπουργού στο κοινοβούλιο «και βλέπουμε ότι κάποιοι έχουν αρχίσει να συγκλίνουν προς αυτήν την πλευρά», δήλωσε η η υπουργός Οικονομικών στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να συγκεντρώσουμε υποστήριξη γι' αυτήν την συμφωνία», σημείωσε και πρόσθεσε: «Η απάντηση βρίσκεται σε τροποποιήσεις στην συμφωνία της πρωθυπουργού ώστε να καταφέρουμε να συγκεντρωθεί υποστήριξη γι'αυτήν», πρόσθεσε η Τρας.

Σύμφωνα με την ίδια δεν είναι σαφές ότι εναλλακτικά σχέδια για το Brexit, όπως μια τελωνειακή ένωση, θα συγκεντρώσουν την υποστήριξη της πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ δήλωσε σήμερα ότι το βρετανικό κοινοβούλιο θα πρέπει να ακολουθήσει το σχέδιο της Μέι.

Ωστόσο ο Τζέικομπ Ρις-Μογκ, ευρωσκεπτικιστής βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος της Μέι, εξέφρασε σήμερα την ανησυχία ότι η Μέι θα μπορούσε να προσθέσει μια τελωνειακή ένωση στην συμφωνία της για το Brexit ώστε να αρθεί το αδιέξοδο στην ψήφισή της από το κοινοβούλιο και να αποφευχθεί μια άτακτη έξοδος από την ΕΕ.

«Αυτό που με απασχολεί είναι ότι η πρωθυπουργός ενδιαφέρεται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο να αποφύγει ένα Brexit χωρίς συμφωνία και ως εκ τούτου αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι ότι θα μπορούσε να αποφασίσει να δεχθεί την προσθήκη μιας τελωνειακής ένωσης στην συμφωνία της», δήλωσε ο Ρις-Μογκ στον ραδιοσταθμό LBC Radio.

«Αν συμβεί αυτό, κάποιοι όπως εγώ απλά θα συνεχίσουν να κάνουν εκστρατεία για να μας βγάλουν από την τελωνειακή ένωση», συμπλήρωσε.

Οι βουλευτές αναμένεται σήμερα να ψηφίσουν εναλλακτικές προτάσεις στη συμφωνία της πρωθυπουργού, ορισμένες από τις οποίες υποστηρίζουν ότι η Βρετανία θα πρέπει να έχει στενότερους δεσμούς με την ΕΕ από αυτούς που προβλέπει η συμφωνία της Μέι.