Σφοδρή καταιγίδα άφησε πίσω της 25 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες στο Νεπάλ

Σφοδρή καταιγίδα άφησε πίσω της 25 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες στο Νεπάλ

Εκτεταμένες οι ζημιές από την καταιγίδα

25 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν από σφοδρή καταιγίδα που σάρωσε το νότιο Νεπάλ χθες Κυριακή, καταστρέφοντας σπίτια, ξεριζώνοντας δέντρα και ανατρέποντας στύλους του δικτύου ηλεκτροδότησης, γνωστοποίησαν οι αρχές.

Η καταιγίδα έπληξε το βράδυ της Κυριακής την περιφέρεια Μπάρα και γειτονικές της, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της αστυνομίας στην Μπάρα, ο Σανού Ραμ Μπαταράι.

Η Μπάρα απέχει περίπου 62 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Κατμαντού και γειτονεύει με το ανατολικό ομόσπονδο κρατίδιο Μπιχάρ της Ινδίας.

«Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και έχουμε καταμετρήσει πολλούς τραυματίες. Έχουν αναπτυχθεί ομάδες έρευνας και διάσωσης», είπε ο Μπαταράι.

Κατά τον ίδιο, ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς πληροφορίες για την καταστροφή συνεχίζουν ακόμα να φθάνουν.

Ο πρωθυπουργός του Νεπάλ Κ.Π. Σάρμα Όλι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, τονίζοντας πως εκτός των 25 νεκρών, υπάρχουν επίσης περίπου 400 τραυματίες.

«Είναι έτοιμα να επέμβουν ελικόπτερα [σήμερα Δευτέρα] το πρωί στο πλαίσιο επιχειρήσεων διάσωσης», πρόσθεσε ο Όλι σε ανάρτησή του στο Twitter.

Οι καταιγίδες στο Νεπάλ την άνοιξη, πριν από την περίοδο των μουσώνων, δεν είναι ασυνήθιστες, αλλά σπάνια έχουν τέτοια σφοδρότητα ή προκαλούν τόσο πολλά θύματα.