Τουρκικό νησί για τον τουρκικό Τύπο το Αγαθονήσι

Τουρκικό νησί για τον τουρκικό Τύπο το Αγαθονήσι

Διαψεύδουν ότι υπήρξε παρενόχληση στο ελικόπτερο του πρωθυπουργού

Στην πρώτη σελίδα αρκετών τουρκικών εφημερίδων σήμερα το περιστατικό της παρενόχλησης του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πάνω από το Αγαθονήσι, σύμφωνα με το sigmalive

Οι τουρκικές εφημερίδες διαψεύδουν ότι υπήρξε παρενόχληση στο ελικόπτερο του πρωθυπουργού, ενώ η εφημερίδα της αντιπολίτευσης, η οποία είναι εκείνη που αμφισβητεί επισήμως την ελληνική κυριαρχία σε 18 νησιά του Αιγαίου, χαρακτηρίζει ως «τουρκικό» το Αγαθονήσι.

Αντίστοιχα, αρκετές εθνικιστικές εφημερίδες εκφράζουν τη χαρά τους για την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Αγία Σοφία, θεωρώντας ότι επιτέλους σπάνε τα δεσμά της μετά από έναν σχεδόν αιώνα.

sozcu (στην πρώτη σελίδα)

Ο Έλληνας πρωθυπουργός πήγε στο τουρκικό νησί

Τζουμχουριέτ

Απάντηση στην Αθήνα για την «παρενόχληση»

Ακσάμ

Άμεση διάψευση, Άμεση απάντηση

Τουρκιέ

Χαρά για την Αγία Σοφία. Μετά από 84 χρόνια θα σπάσουν τα δεσμά

Πώς έγινε η «αερομαχία»

Δύο τουρκικά F-4 επιχείρησαν να πλησιάσουν το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπραστο Αγαθονήσι, ωστόσο αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά F-16 που είχαν απογειωθεί από το Καστέλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο τουρκικά F-4 που είχαν εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσεως, πετώντας μεταξύ Σάμου και Κω σε ύψος 6.000 ποδιών, επιχείρησαν να πλησιάσουν το στρατιωτικό ελικόπτερο -που πετούσε σε ύψος 2.000 ποδιών και μετέφερε τον πρωθυπουργό-, ενώ βρισκόταν ανάμεσα στο Αγαθονήσι και τους Αρκιούς.

Τα τουρκικά αεροσκάφη πλησίασαν σε απόσταση 4 μιλίων από το στρατιωτικό ελικόπτερο το οποίο κατέβηκε χαμηλότερα. Τα ελληνικά μαχητικά που είχαν απογειωθεί από το Καστέλι αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά αεροσκάφη, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.