Ομολόγησε τις τρεις δολοφονίες στην Ουτρέχτη ο 37χρονος συλληφθείς

Ομολόγησε τις τρεις δολοφονίες στην Ουτρέχτη ο 37χρονος συλληφθείς

Δεν διευκρινίζεται αν τα κίνητρά του ήταν τρομοκρατικά

Την ενοχή του παραδέχθηκε ενώπιον του δικαστηρίου, ο άνδρας που κατηγορείται ότι σκότωσε τρεις ανθρώπους σε ένα τραμ στην πόλη Ουτρέχτη στην Ολλανδία, ενώ υποστήριξε, ότι έδρασε μόνος, όπως έγινε γνωστό από τους Ολλανδούς εισαγγελείς.

Ο 37χρονος τουρκικής καταγωγής Γκοκμέν Τανίς κατηγορείται ότι διέπραξε την ένοπλη επίθεση της 18ης Μαρτίου κινούμενος από τρομοκρατικά κίνητρα. Οι αρχές ερευνούν, εάν είχε άλλους προσωπικούς λόγους. «Ο ύποπτος ηλικίας 37 ετών δήλωσε ένοχος σήμερα το πρωί ενώπιον του δικαστή, για τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται» επισημαίνει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σε ένα δελτίο τύπου.

Οι εισαγγελείς δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ομολογία του Τανίς, επικαλούμενοι την κρισιμότητα της έρευνας, που συνεχίζεται. Η κράτηση του 37χρονου, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από ανθρωποκυνηγητό 7 ωρών τη Δευτέρα, παρατάθηκε σήμερα στις δύο εβδομάδες. Αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου σε διάστημα δύο εβδομάδων, ενώ η κράτησή του θα μπορούσε να παραταθεί στις 90 ημέρες.

Την ίδια ώρα, ένας 40χρονος που τέθηκε υπό κράτηση την Τρίτη, καθώς ο Τανίς είχε συλληφθεί στην οικία του, αφέθηκε σήμερα ελεύθερος, καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία περί εμπλοκής του στην επίθεση, σημειώνουν οι εισαγγελικές αρχές.