Θερμή υποδοχή Τραμπ στον ακροδεξιό Πρόεδρο της Βραζιλίας

Θερμή υποδοχή Τραμπ στον ακροδεξιό Πρόεδρο της Βραζιλίας

Στο επίκεντρο οι εμπορικές συναλλαγές των δύο χωρών και η Βενεζουέλα

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επεφύλαξε θερμότατη υποδοχή στον Βραζιλιάνο ομόλογό του, Ζαΐχ Μπολσονάρου, έναν από τους ένθερμους υποστηρικτές του, τονίζοντας τη στενή σχέση των δύο χωρών.

«Η Βραζιλία και οι ΗΠΑ δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά», είπε ο Τραμπ υποδεχόμενος τον Μπολσονάρου στο Οβάλ Γραφείο. «Έχουμε πολλές κοινές αξίες, θαυμάζω τον πρόεδρο Τραμπ», απάντησε από την πλευρά του ο νέος ισχυρός άνδρας της Βραζιλίας. Ενώπιον των δημοσιογράφων, οι δύο πρόεδροι αντάλλαξαν φανέλες των εθνικών ποδοσφαιρικών ομάδων των χωρών τους. Εκείνη της Βραζιλίας έφερε το όνομα του Τραμπ, ενώ των ΗΠΑ είχε γραμμένο στην πλάτη το όνομα του Μπολσονάρου. «Θυμάμαι ακόμη τον Πελέ» σχολίασε ο Αμερικανός πρόεδρος, πλέκοντας το εγκώμιο της Σελεσάο.

Μετά το δείπνο εργασίας οι δύο πρόεδροι θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στον κήπο του Λευκού Οίκου. Εκτός από το πάθος τους για το Twitter, ο πρώην μεγιστάνας των ακινήτων και ο πρώην αλεξιπτωτιστής έχουν κοινές απόψεις για πολλά θέματα. Επικρίνουν με δριμύτητα την πολυμερή προσέγγιση, τηρούν επιθετική στάση απέναντι στο Πεκίνο και καταγγέλλουν τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

Στην ατζέντα των συνομιλιών τους θα βρεθούν οι εμπορικές συναλλαγές των δύο χωρών, αλλά και το ζήτημα της Βενεζουέλας.