Τρεις νεκροί από πυρά στην Ουτρέχτη – Αναζητείται 37χρονος Τούρκος ως δράστης

Τρεις νεκροί από πυρά στην Ουτρέχτη – Αναζητείται 37χρονος Τούρκος ως δράστης

Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για αντίποινα για το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία

Στους τρεις ανήλθε ο αριθμός των νεκρών και στους εννέα των τραυματιών από τους πυροβολισμούς στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, όπως έγινε γνωστό από τη δημοτική αρχή της πόλης.

Νωρίτερα, η Ολλανδική Αστυνομία γνωστοποίησε, ότι αναζητά έναν 37χρονο Τούρκο, σε σχέση με το αιματηρό συμβάν. «Η αστυνομία καλεί τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για τον 37χρονο Γκοκμάν Τανίς (που γεννήθηκε στην Τουρκία) σε σχέση με το περιστατικό που εκτυλίχθηκε το πρωί» αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, δεν αποκλείεται ο δράστης να προχώρησε στην αποτρόπαια αυτή πράξη, ως αντίποινα στο μακελειό που προκάλεσε 28χρονος σε δύο τζαμιά στη Νέα Ζηλανδία. Σε αυτή την εκδοχή οδηγούνται οι αρχές, σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα, με αφορμή τις αναφορές του 28χρονου μακελάρη στη Νέα Ζηλανδία, στην Τουρκία, αλλά και στο γργονός ότι ο ίδιος αυτοαποκαλούταν «τουρκοφάγος».

Ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε δήλωσε, ότι «κάνουμε ό, τι μπορούμε, για να βρούμε τον δράστη ή τους δράστες της επίθεσης στην Ουτρέχτη». Υποστήριξε δε, ότι «ήταν μια επίθεση εναντίον της ανεκτικής και ανοικτής κοινωνίας μας». Κατέληξε δε τονίζοντας, ότι «εάν πρόκειται πράγματι για τρομοκρατική ενέργεια, τότε υπάρχει μόνο μία απάντηση και αυτή είναι η δημοκρατία μας, η οποία είναι ισχυρότερη από τους φανατικούς και τη βία».