Ιστανμπούλ ή Κωνσταντινούπολη: Φραστικός πόλεμος Τουρκίας-Ισραήλ

Ιστανμπούλ ή Κωνσταντινούπολη: Φραστικός πόλεμος Τουρκίας-Ισραήλ

Ερντογάν: Όσο υπάρχουν Τούρκοι δεν θα γίνει ξανά εκκλησία η Αγιά Σοφιά

«Αυτός ο αλήτης τί λεει για την “Ιστανμπουλ”; Αδέλφια μου, την αποκαλεί Κωνσταντινούπολη! Θα μετατρέψει λέει την Αγία Σοφία πάλι σε εκκλησία. Όσο υπάρχει αυτός ο λαός, όσο υπάρχει αυτή η ψυχή, δεν θα το επιτρέψει αυτό δεν θα συμβεί αυτό» δήλωσε με εμφανή εκνευρισμό ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζοντας το μήνυμα του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας, σύμφωνα με το Anadolu.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο 28χρονος μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας στο μανιφέστο του εκφράζει το μένος του εναντίον των Τούρκων, απειλώντας τους.

Γράφει χαρακτηριστικά: «Μπορείτε να ζείτε ειρηνικά στα δικά σας εδάφη και μπορεί να μην σας πειράξει κανείς. Στην ανατολική πλευρά του Βοσπόρου. Αλλά αν επιχειρήσετε να ζήσετε σε ευρωπαϊκά εδάφη, οπουδήποτε δυτικά του Βοσπόρου, θα σας σκοτώσουμε και θα σας διώξουμε από τα εδάφη μας. Ερχόμαστε για την Κωνσταντινούπολη και θα καταστρέψουμε κάθε τζαμί και κάθε μιναρέ στην πόλη. Η Αγία Σοφία θα ελευθερωθεί από τους μιναρέδες και η Κωνσταντινούπολη θα ανήκει ξανά δικαιωματικά στους χριστιανούς. Φύγετε όσο έχετε ακόμα την ευκαιρία».

Μάλιστα στη συνέχεια γράφει: «Μέχρι η Αγία Σοφία να είναι ελεύθερη από τους μιναρέδες, οι Ευρωπαίοι άνδρες είναι άνδρες κατ' όνομα μόνο».

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Τουρκίας συνεχίζοντας το γαϊτανάκι των αντεγκλήσεων με το Ισραήλ σχολίασε ανάρτηση του γιου του Νετανιάχου που αποκαλεί την Ιστανμπούλ, Κωνσταντινούπολη: «Από την άλλη υπάρχει ο πρωθυπουργός που κατηγορείται για διαφθορά. Ο γιος του ανέβασε ένα μήνυμα στο twitter  η Κωνσταντινούπολη είναι η πρωτεύουσα του Βυζαντίου και είναι υπό τουρκική κατάληψη. Αλήτη, ανήθικε! Eσείς κάνατε εισβολή σε όλη την Παλαιστίνη!».

Νωρίτερα ο υιός του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Γιάρ Νετανιάχου, είχε σχολιάσει στο twitter.

«Και να του υπενθυμίσω (του Ερντογάν) ότι η Ιστανμπούλ στην πραγματικότητα είναι μια πόλη με το όνομα Κωνσταντινούπολη. Η πρωτεύουσα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας και το κέντρο του ορθόδοξου χριστιανισμού για περισσότερα από χίλια χρόνια πριν από την τουρκική κατοχή», έγραψε ο Γιάρ Νετανιάχου κάτω από σχόλιο του πατέρα του.

Υπενθυμίζεται, σύμφωνα με το sigmalive ότι πέρσι, o 26χρονος γιος του Βενιαμίν Νετανιάχου, προκάλεσε νέα ένταση μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας, ενώ με ανάρτησή του στο Instagram χθες για λίγο διάστημα έγραψε μια υβριστική φράση για την Τουρκία. Ο Βενιαμίν Νετανιάχου έγραψε τις προηγούμενες ημέρες εναντίον του Ερντογάν, κατηγορώντας τον για την κατοχή της Κύπρου και τη γενοκτονία των Κούρδων. «Ο Ερντογάν, ο δικτάτορας που στέλνει δεκάδες χιλιάδες πολιτικούς αντιπάλους στη φυλακή, διαπράττει γενοκτονία εναντίον των Κούρδων και κατέχει τη Βόρεια Κύπρο, κάνει κήρυγμα σε εμένα, στο Ισραήλ και στις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις Άμυνας, τη δημοκρατία και την ηθική του πολέμου. Είναι αστείο».

Η νέα λεκτική αντιπαράθεση ξέσπασε την ώρα που οι δυο χώρες βρίσκονται σε προεκλογικό πυρετό.