Το μανιφέστο ρατσισμού του τρομοκράτη της Νέας Ζηλανδίας κατά της Τουρκίας

Το μανιφέστο ρατσισμού του τρομοκράτη της Νέας Ζηλανδίας κατά της Τουρκίας

«Η Αγία Σοφία θα ελευθερωθεί και η Κωνσταντινούπολη θα ανήκει ξανά στους χριστιανούς»

Ένα μανιφέστο, στο οποίο ανέφερε τα σχέδιά του για την επίθεση κάποιες ώρες πριν να την πραγματοποιήσει, δημοσίευσε στο διαδίκτυο ο τρομοκράτης που άνοιξε πυρ σε μουσουλμανικά τεμένη στη Νέα Ζηλανδία.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο 28χρονος Αυστραλός Μπρέντον Τάραντ κυκλοφόρησε το κείμενο με τίτλο «The Great Replacement» το πρωί πριν την επίθεση στο Κράιστσερτς, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 49 άτομα.

Ο Τάραντ μάλιστα βιντεοσκοπούσε την επίθεση και τη μετέδιδε ζωντανά στο Facebook.

Η αστυνομία της χώρας προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις που σχετίζονται με το αιματηρό περιστατικό.

Από το 73σέλιδο μανιφέστο στο οποίο ο δράστης ανέλυε τη θεωρία του και εξηγούσε τις αιτίες της ενέργειάς του, προκύπτει ότι εμπνεύστηκε από τον Νορβηγό Άντερς Μπρέιβικ που είχε σκοτώσει 77 άτομα το 2011, τον οποίο μάλιστα αποκαλεί «Ιππότη».

«Είμαι ένας 28χρονος λευκός άνδρας, γεννημένος στην Αυστραλία»

Ο 28χρονος αυτοπροσδιορίζεται ως λευκός άνδρας, γεννημένος στην Αυστραλία, που ανήκει στην εργατική τάξη και έχει χαμηλό εισόδημα. Το μανιφέστο είναι γεμάτο με ρατσιστικές, εξτρεμιστικές απόψεις, ενώ ο συντάκτης του κάνει αναφορά στην Ευρώπη των «λευκών» και εξαπολύει επίθεση εναντίον των Τούρκων, τους οποίους απειλεί με αφανισμό.

Ο Τάραντ τονίζει πως οι απόψεις του άλλαξαν δραματικά πριν από δυο χρόνια, όταν ταξίδευε στην Ευρώπη. Χαρακτηρίζει κλειδί της ριζοσπαστικοποίησης του την ήττα της Μαρίν Λε Πεν στις γαλλικές προεδρικές εκλογές το 2017 και την επίθεση με φορτηγό στην Στοκχόλμη με πέντε νεκρούς ανάμεσά τους και ένα κορίτσι 11 ετών τον Απρίλιο 2017.

«Αν περάσετε σε ευρωπαϊκή γη, θα σας σκοτώσουμε»

Ο 28χρονος εκφράζει το μένος του εναντίον των Τούρκων, απειλώντας τους.

Γράφει χαρακτηριστικά: «Μπορείτε να ζείτε ειρηνικά στα δικά σας εδάφη και μπορεί να μην σας πειράξει κανείς. Στην ανατολική πλευρά του Βοσπόρου. Αλλά αν επιχειρήσετε να ζήσετε σε ευρωπαϊκά εδάφη, οπουδήποτε δυτικά του Βοσπόρου, θα σας σκοτώσουμε και θα σας διώξουμε από τα εδάφη μας. Ερχόμαστε για την Κωνσταντινούπολη και θα καταστρέψουμε κάθε τζαμί και κάθε μιναρέ στην πόλη. Η Αγία Σοφία θα ελευθερωθεί από τους μιναρέδες και η Κωνσταντινούπολη θα ανήκει ξανά δικαιωματικά στους χριστιανούς. Φύγετε όσο έχετε ακόμα την ευκαιρία».

Μάλιστα στη συνέχεια γράφει: «Μέχρι η Αγία Σοφία να είναι ελεύθερη από τους μιναρέδες, οι Ευρωπαίοι άνδρες είναι άνδρες κατ' όνομα μόνο».

Ο Τάραντ καλεί τους ομοίους του να δολοφονήσουν τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως γράφει: Είναι γνωστοί εχθροί της φυλής μας, που κυκλοφορούν με το κεφάλι ψηλά, πιστεύοντας ότι είναι άθικτοι. Σύντομα θα μάθουν πόσο λάθος κάνουν. Οι προδότες αξίζουν τον θάνατο των προδοτών». Συγκεκριμένα τη Μέρκελ της χαρακτηρίζει «μητέρα όλων των αντι-λευκών, αντι-γερμανικών πραγμάτων».

Ανάμεσα σε εκείνους που ο Αυστραλός δράστης θα ήθελε να δει δολοφονημένους είναι και ο μουσουλμάνος δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, επειδή είναι μουσουλμάνος.

Στο παραλήρημά του δεν ξεχνάει να αναφερθεί και στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι ήταν οπαδός του«ως ένα σύμβολο της ανανέωσης της λευκής ταυτότητας και του ίδιου σκοπού. Ως πολιτικού και ηγέτη σίγουρα όχι».