Η ανατριχιαστική ιστορία του 11χρονου κοριτσιού που βιάστηκε και έμεινε έγκυος από τον σύντροφο της γιαγιάς της

Η ανατριχιαστική ιστορία του 11χρονου κοριτσιού που βιάστηκε και έμεινε έγκυος από τον σύντροφο της γιαγιάς της

Έκανε καισαρική επειδή η έκτρωση στην Αργεντινή θεωρείται παράνομη

Συγκλονιστική είναι η ιστορία μιας 11χρονης από την Αργεντινή που βιάστηκε από τον φίλο της γιαγιάς της και έμεινε έγκυος. Το κοριτσάκι αναγκάστηκε να κάνει καισαρική τομή, όπως αναφέρει μια ανθρωπιστική οργάνωση καθώς η οικογένεια της είχε ζητήσει εδώ και εβδομάδας από τους γιατρούς να κάνει έκτρωση.

Η οργάνωση ANDHES ανέφερε συγκεκριμένα ότι το περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο μήνα στη βόρεια επαρχία Tucumán.

Σύμφωνα με το CNN, η εγκυμοσύνη της κοπέλας συνεχιζόταν για αρκετές εβδομάδες πριν οι Αρχές εγκρίνουν την διαδικασία, ενώ ένας δικαστής ανέφερε πως το κοριτσάκι θα μπορούσε να κάνει έκτρωση.

Ωστόσο οι τοπικοί αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας ανέφεραν ότι αρχικά η μητέρα της κοπέλας είπε πως θα φροντίσει το μωρό και υπέβαλε το αίτημα για την έκτρωση μόλις την περασμένη εβδομάδα.

«Θέλω να σας πληροφορήσω ότι το σύστημα υγείας ποτέ δεν εμπόδισε ή καθυστέρησε την έκτρωση» δήλωσε η υπουργός Υγείας της επαρχίας.

Τις προηγούμενες εβδομάδες, οι Αρχές αρνήθηκαν το δικαίωμα της μητέρας για έκτρωση επειδή η μικρή ζει με την γιαγιά της.

Η έκτρωση είναι παράνομη στην Αργεντινή αλλά οι κείμενοι νόμοι την επιτρέπουν σε περιπτώσεις βιασμού ή όταν η υγεία της μητέρας διατρέχει κίνδυνο. Σε άλλη περίπτωση οι γυναίκες που προχωρούν σε έκτρωση αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης μέχρι και τεσσάρων ετών.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Eva Perón, όπου οι γιατροί αρχικά αρνήθηκαν να προχωρήσουν στην έκτρωση λόγω του νόμου.

Οι Αρχές της επαρχίας βρήκαν έναν γιατρό που δέχθηκε να κάνει την επέμβαση, αλλά εκείνος είπε ότι η κοπέλα θα κινδύνευε καθώς ήταν 23 εβδομάδων έγκυος. «Μια έκτρωση θα την υπέβαλε σε ένα καινούργιο βασανιστήριο» δήλωσε.

Αναγκάστηκε λοιπόν να της κάνει καισαρική τομή. Το μωρό νοσηλεύεται αλλά έχει λίγες πιθανότητες να επιβιώσει. Μόλις το 2012 η Αργεντινή νομιμοποίησε την έκτρωση σε περιπτώσεις βιασμού. Την περασμένη χρονιά για το ζήτημα έγιναν μεγάλες διαδηλώσεις στη χώρα.

Στη Λατινική Αμερική μόνο τρεις χώρες έχουν νομιμοποιήσει το δικαίωμα άμβλωσης: η Ουρουγουάη, η Κούβα και η Γουιάνα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...