Κρατείται ο πατέρας για τον βιασμό βρέφους 5 μηνών στην Κύπρο

Κρατείται ο πατέρας για τον βιασμό βρέφους 5 μηνών στην Κύπρο

Κρατείται ο πατέρας του κοριτσίου, ο οποίος κατάγεται από την Σομαλία

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη στην Κύπρο, με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ενός κοριτσιού μόλις 5 μηνών, για την οποία τελεί υπό πενθήμερη κράτηση ο πατέρας του.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα sigmalive.com, oι επιβεβαιωμένες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, είναι ελάχιστες μεν, καταδεικνύουν όμως το μέγεθος της σοβαρότητας μιας πρωτοφανούς για τα κυπριακά δεδομένα υπόθεσης, καθώς το βρέφος 5 μηνών φέρει ρήξη παρθενικού υμένα.

Η καταγγελία στην Αστυνομία έγινε χθες και σήμερα ο πατέρας του παιδιού οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου, όπου σε κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία διατάχθηκε η πενθήμερη κράτησή του. Στο παρόν στάδιο, η Αστυνομία σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες ερευνά όλα τα στοιχεία της εξαιρετικά σοβαρής υπόθεσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από την πρώτη στιγμή έγιναν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ταυτοποίησης των γονέων του παιδιού, που έχουν καταγωγή από την Σομαλία. Έγκυρες πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, έκαναν λόγο από την πρώτη στιγμή της δημοσιοποίησης της είδησης, ότι υπήρξε ο ισχυρισμός, ότι προκλήθηκε τραύμα στο παιδί κατά την διαδικασία αλλαγής πάνας.

Το παιδί ωστόσο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου οι ιατροί της Παιδοχειρουργικής Κλινικής εξέτασαν το βρέφος και σε συνεργασία με την ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου, αλλά και με γυναικολόγο, επιβεβαίωσαν από κοινού την ρήξη παρθενικού υμένα και κατ’ επέκταση βεβαίωσαν τον βιασμό του 5μηνου κοριτσιού. Το βρέφος νοσηλεύεται στο Μακάρειο και η κατάστασή του κρίνεται εκτός κινδύνου, ωστόσο λόγω των διαστάσεων που έλαβε το θέμα, κρίθηκε σκόπιμο όπως παραμείνει υπό νοσηλεία.

Σοκαρισμένος εμφανίσθηκε ακόμη και ο γιατρός Ευθύμιος Τσιβιτανίδης, Βοηθός Διευθυντή του Μακάρειου Νοσοκομείου, ο οποίος ήταν εκ των ιατρών που εξέτασε το βρέφος. Ο ίδιος δήλωσε, ότι στην 30χρονη πορεία του, πρώτη φορά ήρθε αντιμέτωπος με τέτοιο περιστατικό.