Ιβανόφ: «Μακεδόνας» ο Κεμάλ, αφού γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη

Ιβανόφ: «Μακεδόνας» ο Κεμάλ, αφού γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη

Μετά τον Μέγα Αλέξανδρο ο Πρόεδρος της γείτονος χώρας βάφτισε συμπατριώτη του και τον ιδρυτή του Τουρκικού Κράτους

Σε νέες προκλήσεις σε βάρος της χώρας μας προχώρησε ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκιόργκι Ιβανόφ, ο οποίος σε εκδήλωση προς τιμήν τουρκικής εταιρείας, αποκάλεσε συμπατριώτη του Μακεδόνα τον ιδρυτή του Τουρκικού Κράτους Κεμάλ Ατατούρκ, καθώς όπως είπε, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο IBNA ο εκλεγμένος από το αντιπολιτευόμενο στη γείτονα χώρα VMRO Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, τιμώντας τον πρόεδρο της τουρκικής εταιρείας TAV Sadi Sener με παράσημο του κράτους, είπε χαρακτηριστικά παραποιώντας την ιστορική πραγματικότητα, ότι «στην πραγματικότητα ο Μουσταφά Κεμάλ είναι Μακεδόνας. Διότι την εποχή που γεννήθηκε ο ίδιος η Θεσσαλονίκη ήταν Μακεδονικό έδαφος. Η Θεσσαλονίκη εντάχθηκε στα Ελληνικά σύνορα το 1913».

Ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονία ανέφερε πως «η Τουρκική Δημοκρατία είναι μια μεγάλη χώρα, έχει μεγάλη οικονομία. Είναι πολύ σημαντικό μια τέτοια χώρα να είναι φιλική σε εμάς και να μας βοηθάει. Ελπίζουμε αυτή η βοήθεια και αυτή η υποστήριξη να συνεχιστεί στο μέλλον». συνέχισε δε λέγοντας ότι «εμείς σας στείλαμε τον Μακεδόνα Μουσταφά Κεμάλ. Τώρα οι τουρκικές εταιρείες έρχονται στην Μακεδονία. Αυτό μας δίνει μεγάλη χαρά».

Όπως αναφέρει το IBNA, οι συνολικές επενδύσεις της Τουρκίας στη Βόρεια Μακεδονία ξεπερνούν τα 1,2 δισ. δολάρια. Η τουρκική τράπεζα ΗALKBANK διαθέτει 40 υποκαταστήματα και είναι η 3η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας. Η ΤΑV έχει τη διαχείριση των αεροδρομίων των Σκοπίων και της Οχρίδας με επενδύσεις 120 εκατ. δολαρίων.

Τουρκικές εταιρείες όπως η HALBANK, TAV, SUTAS( γαλακτοβιομηχανία), Ramstore (εμπορικό κέντρο), Acibadem (νοσοκομεία), Cevahir (τουρισμός- εμπορικά κέντρα), έχουν πραγματοποιήσει 100 μεγάλες επενδύσεις στη χώρα.

1
σχόλιο
  1. avatar ολυμπια χατζηβασιλειου

    τι λεει το αγραματο βλημα για ποιο κεμαλ

Παρακαλούμε περιμένετε ...