Ντι Μάιο: Εμείς είμαστε… ζεν

Ντι Μάιο: Εμείς είμαστε… ζεν

Τι είπε ο κυβερνητικός εταίρος της Ιταλίας στις αντιδράσεις της Γαλλίας

Στις εντάσεις των τελευταίων ημερών με την Γαλλία αναφέρθηκε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας της ιταλικής κυβέρνησης, Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Εμείς είμαστε ζεν. Θεωρώ άτοπο το να νευριάσει η γαλλική κυβέρνηση με την Ιταλία. Ήμασταν πάντα και θα είμαστε επίσης πάντα διατεθειμένοι να εργαστούμε με την γαλλική κυβέρνηση, σε όλα τα θέματα που αφορούν την Ιταλία, την Γαλλία και ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο Ντι Μάιο.

«Δεν πάψαμε ποτέ να τείνουμε χείρα συνεργασίας στην Γαλλία. Αν αυτό, όμως, σημαίνει ότι δεν μπορεί, κανείς, να αναπτύσσει διάλογο με καμία άλλη γνώμη περά από εκείνη του Μακρόν, θεωρώ ότι είναι μια λανθασμένη αντίληψη», πρόσθεσε. Η προφανής αναφορά είναι στην πρόσφατη συνάντηση των Πέντε Αστέρων με τα κίτρινα γιλέκα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.

Την ίδια ώρα, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης επικεντρώνονται στην σαφή βούληση του ιταλού προέδρου της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα να ξεπεραστεί, το γρηγορότερο δυνατό, η ένταση με το Παρίσι, στα πλαίσια μιας αποδοτικής και αρμονικής ευρωπαϊκής συνεργασίας.

Σε ότι αφορά την δήλωση του γραμματέα της Λέγκα και ιταλού υπουργού εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι, ότι είναι έτοιμος να συναντήσει τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, στο μεταξύ, από το Παρίσι υπογραμμίζεται ότι ο ομόλογος με τον οποίο συναντάται ο Μακρόν είναι ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, και όχι ο Σαλβίνι.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος, πάντως, οι ιταλοί βιομήχανοι και επιχειρηματίες ασκούν πιέσεις με στόχο να αποκατασταθούν πλήρως οι γαλλοϊταλικές σχέσεις, για να μην υπάρξουν μόνιμες, αρνητικές επιπτώσεις σε οικονομικό επίπεδο.

Δεν είναι τυχαίο, τέλος, ότι το ιταλικό σπρεντ έφρασε σήμερα στις 290 μονάδες, που είναι και το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυο μηνών, με την απόδοση του ιταλικού δεκαετούς ομολόγου να αγγίζει το 2,99%.

Παρακαλούμε περιμένετε ...