Τον «χαβά» τους οι Τούρκοι με παράνομη NAVTEX νότια του Καστελόριζου

Τον «χαβά» τους οι Τούρκοι με παράνομη NAVTEX νότια του Καστελόριζου

Το τουρκικό επιτελείο έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες από κοινές ασκήσεις με πλοία της Γαλλίας και του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο

Με την επίσκεψη Τσίπρα στην Άγκυρα να βρίσκεται σε εξέλιξη το τουρκικό πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας συνέχισε την τακτική επίδειξης ισχύος στην Ανατολική Μεσόγειο όπου διενεργεί ασκήσεις σε παράτυπα δεσμευμένες περιοχές.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Το τουρκικό γενικό επιτελείο έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από ασκήσεις που έγιναν μαζί με μονάδες του ΝΑΤΟ αλλά και του γαλλικού πολεμικού ναυτικού.

Συγκεκριμένα έδωσε φωτογραφίες των φρεγατών TCG GELİBOLU και TCG BARBAROS, της κορβέτας TCG BAFRA του ανεφοδιαστικού TCG AKAR και αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας που λαμβάνουν μέρος στην επιχείρηση «Ασπίδα της Μεσογείου» και σε συνδυασμό με σκάφη της Μόνιμης ΝΑΤΟικής Δύναμης στη Μεσόγειο, διενήργησαν κοινή άσκηση.

Παράλληλα έδωσε φωτογραφίες από την φρεγάτα TCG GEDİZ και την γαλλικής φρεγάτας LANGUEDOC που δύο ημέρες πριν προχώρησαν σε κοινή άσκηση.

Την ίδια στιγμή στην ανακοίνωση του τουρκικού επιτελείου υπάρχει αναφορά στην συνεχιζόμενη συνοδεία του ερευνητικού σκάφους Barbaros από μία φρεγάτα και μία κορβέτα.

Η Άγκυρα προχώρησε  και στην έκδοση παράνομης NAVTEX. Συγκεκριμένα με την NAVTEX 0217/19 η Τουρκία δεσμεύει περιοχή νότια του Καστελόριζου για άσκηση στις 8 Φεβρουαρίου με την χρήση όπλων.