Πληροφορίες για τον Τραμπ ζητεί από τη Deutsche Bank η Βουλή των Αντιπροσώπων

Πληροφορίες για τον Τραμπ ζητεί από τη Deutsche Bank η Βουλή των Αντιπροσώπων

«Η τράπεζα έλαβε ένα αίτημα από την Επιτροπή Οικονομικών Υπηρεσιών και την Επιτροπή Πληροφοριών» ανέφερε εκπρόσωπος της γερμανικής τράπεζας

Πληροφορίες από την Deutsche Bank για τις σχέσεις της με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ζητούν δύο από τις ισχυρότερες Επιτροπές της Βουλής των Αντιπροσώπων που ελέγχονται πλέον από τους Δημοκρατικούς. «Η τράπεζα έλαβε ένα αίτημα από την Επιτροπή Οικονομικών Υπηρεσιών και την Επιτροπή Πληροφοριών» ανέφερε εκπρόσωπος της γερμανικής τράπεζας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η εκπρόσωπος απέφυγε να διευκρινίσει αν το αίτημα αυτό υποβλήθηκε με τη μορφή κλήτευσης (subpoena), κάτι που θα σήμαινε ότι η τράπεζα υποχρεούται να απαντήσει για να μην υποστεί κυρώσεις. Δεν έδωσε επίσης περισσότερες λεπτομέρειες για το τι αφορά η έρευνα των δύο Επιτροπών, αλλά περιορίστηκε να πει ότι η Deutsche Bank «θα παράσχει τις κατάλληλες πληροφορίες σε κάθε εξουσιοδοτημένη έρευνα».

Σύμφωνα με την ίδια, η γερμανική τράπεζα διεξάγει επί του παρόντος εποικοδομητικό διάλογο με τις δύο Επιτροπές για να καθορίσει ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να τις βοηθήσει στα εποπτικά καθήκοντά τους.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Politico ανέφερε πάντως χθες ότι οι δύο Επιτροπές εξετάζουν το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν κοινή έρευνα για τις επιχειρηματικές σχέσεις του Τραμπ με την Deutsche Bank.

Το Μάιο του 2017 Δημοκρατικοί βουλευτές είχαν ζητήσει από την τράπεζα να τους παράσχει έγγραφα σχετικά με τις οικονομικές συναλλαγές της οικογένειας Τραμπ, για να διαπιστώσουν αν υπήρχε κάποια σχέση με τη Ρωσία, όμως η Deutsche Bank αρνήθηκε υποστηρίζοντας ότι είναι παράνομο να δίνει τέτοιες πληροφορίες.