Ερντογάν: Δεν είμαστε πλέον αδύναμοι όπως κάποτε στην Κύπρο

Ερντογάν: Δεν είμαστε πλέον αδύναμοι όπως κάποτε στην Κύπρο

«Τα 780.000 τ.χλμ. της πατρίδας μας μάς αρκούν»

Για «ειρηνευτική επιχείρηση» στην Κύπρο και για ένταση στο Αιγαίο έκανε λόγο σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, σύμφωνα με το sigmalive.

Μιλώντας σε στρατιωτική ακαδημία στην Άγκυρα και προσπαθώντας να εμψυχώσει τους στρατιώτες-σπουδαστές, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι, αν μία χώρα δεν είναι ισχυρή, κανείς δεν την υπολογίζει. Και έφερε ως παραδείγματα δύο γεγονότα από την πρόσφατη ιστορία. Την Κύπρο και το Αιγαίο, όπου η χώρα ήταν αδύναμη, όπως άφησε να εννοηθεί, γι’ αυτό και «κάποιοι άλλοι» το εκμεταλλεύτηκαν εις βάρος της Τουρκίας.

«Αν δεν έχεις πολιτική, οικονομική και στρατιωτική ισχύ, αν δεν έχεις εξασφαλίσει την ενότητα και την ομοψυχία του έθνους σου, να ξέρετε ότι κανείς δεν σε υπολογίζει.

Και αυτό το είδαμε και στην ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο και στην ένταση που σοβεί στο Αιγαίο.

Γι’ αυτό εδώ και 16 χρόνια δίνουμε αγώνα η Τουρκία να γίνει ακόμη πιο δυνατή και να αναπτυχθεί σε όλους τους τομείς, να σταθεί στα ίδια της τα πόδια.

Όταν πέφτουμε, το μόνο πράγμα που μπορούμε σίγουρα να περιμένουμε και που γνωρίζουμε πολύ καλά είναι ότι -ό,τι και να γίνει- πρέπει να σταθούμε στα πόδια μας», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Τα παραπάνω τα ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τη Συρία και τον αγώνα που δίνει η χώρα του εναντίον όλων των τρομοκρατών, αλλά και όσων έχουν βάλει ως στόχο την Τουρκία.

Ο Τούρκος πρόεδρος, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία και έπειτα από τη συνάντησή του χθες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τόνισε ότι η Τουρκία δεν έχει σκοπό να καταλάβει τη Συρία. «Τα 780.000 τ.χλμ. της πατρίδας μας μάς αρκούν», είπε, ενώ επανέλαβε εμφαντικά ότι η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που έχει ανθρωπιστικό σκοπό στη Συρία.

Να θυμίσουμε ότι η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει αμερικανικές δυνάμεις από τη Συρία έχει ενθαρρύνει την Τουρκία να κλιμακώσει τις επιθέσεις ενάντια στους Κούρδους μαχητές στα βόρεια της χώρας.