Τα γραμματοκιβώτια έκλεψαν την παράσταση στη… συζήτηση για το Brexit

Τα γραμματοκιβώτια έκλεψαν την παράσταση στη… συζήτηση για το Brexit

Η θυελλώδης συζήτηση και η... περίεργη τοποθέτηση βουλευτή του Συντηρητικού Κόμματος

Μπορεί το Brexit να έχει προκαλέσει σοβαρούς κλυδωνισμούς στη Βρετανία και όχι μόνο, εντούτοις πάντα υπάρχει χρόνος και για μία ακόμη ενδιαφέρουσα συζήτηση: Αυτή για το ύψος όπου πρέπει να τοποθετούνται τα γραμματοκιβώτια στη Βρετανία... Αυτό τουλάχιστον φαίνεται ότι σκέφτηκε η βουλευτής του Συντηρητικού κόμματος Βίκι Φορντ, η οποία επωφελήθηκε από τον κοινοβουλευτικό κανονισμό που επιτρέπει στους βουλευτές να πάρουν το λόγο και να μιλήσουν για όποιο θέμα επιθυμούν για δέκα λεπτά.

Έτσι μετά από μία θυελλώδη συζήτηση, κατά την οποία βουλευτές «βομβάρδισαν» τη Μέι με ερωτήσεις, η κυρία Φορντ πήρε το λόγο για να παρουσιάσει στους βουλευτές την πρότασή της για τα γραμματοκιβώτια, τονίζοντας πως η τροποποίηση των κανόνων που προτείνει η ίδια, ώστε η σχισμή των γραμματοκιβωτίων στις εισόδους των νεόδμητων κτιρίων να μην βρίσκεται πολύ χαμηλά, χαίρει σημαντικής υποστήριξης.

Η βουλευτής επέμεινε ότι με τον τρόπο αυτό θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υγείας που παρουσιάζουν πολλοί ταχυδρομικοί υπάλληλοι, οι οποίοι πάσχουν από στρες και πόνους στην πλάτη επειδή αναγκάζονται να σκύβουν για να ρίχνουν τα γράμματα στα κουτιά. Υπενθύμισε μάλιστα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει ως όρο να τοποθετούνται τα γραμματοκιβώτια σε ύψος τουλάχιστον 70 εκατοστών. «Δεν είναι κακές όλες οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Και, ειδικά αυτήν την ημέρα, δεν θα ήταν ωραίο να βρούμε τουλάχιστον μία που θα μας ενώσει;» διερωτήθηκε η βουλευτής των Συντηρητικών.

Έντονες υπήρξαν οι αντιδράσεις των χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ ο Ρίτσαρντ Νιούμπι, του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού κόμματος, που είναι μέλος της Βουλής των Λόρδων, δήλωσε ενθουσιασμένος επειδή, όπως είπε, το κοινοβούλιο γνωρίζει ποιες είναι οι προτεραιότητές του. Και πρόσθεσε: «Όποιος έχει μοιράσει ποτέ φυλλάδια, ξέρει πόσο ενοχλητικά είναι τα γραμματοκιβώτια που έχουν τοποθετηθεί πολύ χαμηλά».