Drone καθηλώνει τα αεροσκάφη στο Χίθροου

Drone καθηλώνει τα αεροσκάφη στο Χίθροου

Ανεστάλησαν οι αναχωρήσεις πτήσεων

Αναστάτωση έχει προκληθεί στο αεροδρόμιο του Χίθροου μετά από drone που εθεάθη κοντά στο αεροδρόμιο. Οι αρχές αποφάσισαν να ανασταλούν όλες οι αναχωρήσεις πτήσεων στο διεθνές αεροδρόμιο του Λονδίνου.

«Για προληπτικούς λόγους διακόψαμε τις αναχωρήσεις ενώ ερευνούμε. Ζητούμε συγγνώμη από τους επιβάτες για την ενόχληση» αναφέρεται στην ανακοίνωση του αεροδρομίου. Μια εκπρόσωπος του αεροδρομίου, που ρωτήθηκε τηλεφωνικά, δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει σε πόσες πτήσεις παρουσιάζεται καθυστέρηση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ένας μάρτυρας που βρίσκεται σε αεροπλάνο, στην πίστα του Χίθροου, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι είδε πολλά αεροσκάφη να περιμένουν να τους δοθεί άδεια για απογείωση.

Σημειώνεται πως στο δεύτερο σε αριθμό επιβατών αεροδρόμιο του Λονδίνου, το Γκάτγουικ, στα μέσα Δεκεμβρίου είχαν ακυρωθεί σχεδόν 1.000 πτήσεις εξαιτίας μη επανδρωμένων αεροσκαφών που εθεάθηκαν να πετούν, επί τρεις συνεχόμενες ημέρες, κοντά στο αεροδρόμιο. Κλήθηκε ο στρατός, ενώ συνελήφθησαν και δύο ύποπτοι που όμως στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία.

Και τα δύο αεροδρόμια έχουν στο μεταξύ παραγγείλει ειδικά συστήματα, στρατιωτικού τύπου και αξίας πολλών εκατομμυρίων λιρών για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο από τα drones.