Τσαβούσογλου: Κακομαθημένο παιδί ο Καμμένος

Τσαβούσογλου: Κακομαθημένο παιδί ο Καμμένος

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε το casus beli

Συνεχίζοντας την ρητορική των προκλήσεων η Τουρκία δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών της Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επιτέθηκε στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, χαρακτηρίζοντάς τον «κακομαθημένο παιδί» σύμφωνα με την haberturk.

Μιλώντας στην τουρκική Ακαδημία της Στρατοχωροφυλακής και της Ακτοφυλακής ο Τσαβούσογλου επεσήμανε πως η Άγκυρα θα προασπίσει τα συμφέροντά της σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο:

«Πρέπει να συνεχίσουμε να προασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο. Σήμερα δεν επιτρέπουμε τετελεσμένα στο Αιγαίο. Δεν υπενθυμίζουμε μόνο τις αποφάσεις της εθνοσυνέλευσης αλλά προβαίνουμε και σε αποτρεπτικές ενέργειες όταν χρειαστεί με το ναυτικό μας και με συναφείς μονάδες».

Πρόσθεσε επίσης πως σε αυτό το πλαίσιο έγινε και η εισβολή στην Κύπρο ενώ υπενθύμισε και το Casus beli:

«Έτσι κάναμε την επέμβαση στην Κύπρο. Σήμερα υπενθυμίζουμε τις αποφάσεις που ελήφθησαν από την Εθνοσυνέλευση για τις εντάσεις στο Αιγαίο. Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο όταν λαμβάνονται αρνητικές αποφάσεις και αυτό περιλαμβάνει τις δυνάμεις του ναυτικού. Από τη μια έχουμε το ναυτικό και από την άλλη τους θεσμούς για να επιδεικνύουμε την ισχύ μας».

Επιτιθέμενος προς τον Πάνο Καμμένο τόνισε πως: «Προειδοποιούμε την Ελλάδα: έχετε ένα κακομαθημένο παιδί, τον υπουργό Άμυνας. Λέτε είναι «το κακομαθημένο παιδί μας. Προσέξτε το κακομαθημένο σας παιδί διαφορετικά θα μπορούσε να προκληθεί ένα ατύχημα, το υπενθυμίζουμε, Αυτό είναι ουσιαστικά μια εξαιρετικά φιλική προειδοποίηση».

Εντωμεταξύ σε 11 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προέβησαν σήμερα 13 τουρκικά αεροσκάφη σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκε και μία εικονική αερομαχία μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Τα τουρκικά αεροσκάφη (δέκα F-16, δύο F-4 και ένα ελικόπτερο, εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν οπλισμένα) προέβησαν επίσης σε επτά παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.