Κύμα κακοκαιρίας πλήττει τις ΗΠΑ – Ακυρώνονται πτήσεις

Κύμα κακοκαιρίας πλήττει τις ΗΠΑ – Ακυρώνονται πτήσεις

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να ενισχυθεί

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τις Ηνωμένες Πολιτείες, προκαλώντας προβλήματα σε αεροπορικά δρομολόγια. Σύμφωνα μάλιστα με τους μετεωρολόγους, το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να ενισχυθεί, με έντονες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις. Περιοχές των μεσοδυτικών και νοτιοανατολικών Πολιτειών υφίστανται ήδη το πρώτο κύμα της σφοδρής χιονόπτωσης, ενώ οι βροχές αναμένεται να πλήξουν τις κεντρικές ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) προειδοποίησε, δε, ότι οι μετακινήσεις σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι επικίνδυνες.

Για τα μεσοδυτικά έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για ισχυρούς ανέμους και χιονοθύελλες που αναμένεται να πλήξουν το Κάνσας, τη Νεμπράσκα, τη Βόρεια και τη Νότια Ντακότα, καθώς και τη Μινεσότα.

«Σήμερα το πρωί είχαμε ήδη χιόνι ύψους 6-10 ίντσες (περίπου 25 εκατοστά) σε αυτές τις περιοχές και είναι πιθανόν να πέσει άλλο τόσο χιόνι κατά τη διάρκεια της ημέρας και απόψε το βράδυ. Τα ταξίδια θα είναι πολύ δύσκολα σε αυτές τις περιοχές» τόνισε ο μετεωρολόγος Μαρκ Τσέναρντ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ (Τέξας, Λουιζιάνα, Μισισίπι και Αλαμπάμα) αναμένονται σφοδρές βροχές και υπάρχει κίνδυνος αιφνίδιων πλημμυρών.

Η θύελλα ξεκίνησε αργά το βράδυ της Τετάρτης και είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν 509 πτήσεις, ενώ παρουσιάστηκαν καθυστερήσεις και προβλήματα σε άλλες 2.300. Μόνο στο Διεθνές Αεροδρόμιο Φορτ Γουόρθ του Ντάλας, στο Τέξας, ματαιώθηκαν 320 πτήσεις.

Ο κυβερνήτης του Κάνσας Τζεφ Κολίερ έχει κηρύξει την Πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Είναι σημαντικό να είμαστε προετοιμασμένοι όταν πλησιάζει ένα τέτοιο φαινόμενο. Ελπίζουμε ότι οι ταξιδιώτες θα έχουν τη σύνεση να προσέχουν τις προειδοποιήσεις και να μην θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο».

Παρακαλούμε περιμένετε ...